Résultat de recherche d'images pour "davos drapeaux"

Treguesi i talenteve të konkurrencës globale, botuar në takimin e Davosit, e vendos Shqipërinë në mesin e tre vendeve kryesore në Evropë, së bashku me Moldavinë dhe Maqedoninë.

Nga  Albana Mucaj

Sipas këtij treguesi të rëndësishëm për fuqi punëtore të re shumë të aftë, Shqipëria renditet gradën 78 nga 119 vende që arrijnë indeksi globale konkurrencën e 2018 talentit.

Krahasuar me një vit më parë, renditja është përmirësuar me një vend, por humbi në rezultatin me rezultatet më të këqija.

Ndërsa vendi përballet me sfidën e emigrimin e të rinjve duke vazhduar, kambanë alarmi është mirënjohja jonë për kujdesin e talenteve dhe mbrojtjes sociale. Raporti vë në dukje se mbajtja captionist ose ruajtja e talenteve në vend renditet 109, ndërsa për mbrojtjen sociale ne radhë në vendin e 114.

Raporti në mënyrë të qartë thekson se “në këtë mënyrë, Evropa përsëri tregon një heterogjenitet të madh dhe tregon dallime të mëdha në mes të Zvicrës dhe në samitin e fundit të Shqipërisë”.

Sipas raportit, nga 8 vendet nordike, Singapori dhe Shtetet Arabe, paguajnë më shumë vëmendje ndaj ndryshimeve intelektuale dhe gjinisë. Vende të tjera si Shtetet e Bashkuara dhe Zvicra janë më të ndjeshëm ndaj ndryshimeve intelektuale, por më pak të ndjeshëm ndaj gjinisë. “Japonia dhe Korea e Jugut janë vendet që paguajnë pak vëmendje për ndryshimet gjinore, ndërkohë që vende të tilla si Shqipëria, Filipinet dhe Ruandë janë kundër disi, e hapur për dallimet gjinore, por indiferent ndaj vlerave bashkëpunimit “.

SHPËRNDAJE