Edi Rama në Gjenevë në Samitin botëror Ekonomik. Ai takon Vuçiqin

Gjenevë, Zvicër, 8 Nëntor (Nefail MALIQI) -Siq kemi njftuar dje ne Gjenevë  u mbvjt Forumi Ekonomik Botëror ku mblodhi  26 krerë shtetesh, drejtues qeverie nga Evropa Jug-Lindore dhe partnerë të rëndësishëm sot për të diskutuar rrugën përpara për forcimin e rritjes ekonomike dhe stabilitetin në rajon.

Sipas agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”  në Zvicër qe ndodiq persefarmi kete samit boteror ketë samit boteror ne Gjenevë ishin prezent edhe udhëheqësit nga Ballkani Perëndimor – Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Serbia. Nga Shqiperia mori pjese kryeminstrit Edi Rama i cili ka takuar edhe presidentin serb Aleksander Vucic. Kurse Hashim Thaci nuk ishte pare fare i pranishëm.

Agjencia  elajemeve “Presheva Jonë” nga burimet e saj diploamtike ka mesuar se mbreme ne Gjenevë nga drejtuesit rajonalë sidmos nga Edi Rama dhe Aleksnader Vucic eshte bsieduar edhe rreth nje “mini Schengenin Ballkanik” ku perfhjsihet edhe Lugina e Preshevës. Keut u be fjalë për zgjerimin e  vendkalimit kufitar në Preshevë.

Ka gjasa qe kjo teme e “mini Schengenin rajonal” te jete pos festum, ne vazhimdesi edhe në takimin e Ohrit te liderve ballkanik ku do te pasojne takime trepalëseh midis kryeministrit shqipar Ei Rama atij madedonasoverior Zoran Zaev dhe presidentit te Serbisë.

Pjesëmarrja e të ashtuquajturve Kosova, për të cilën insiston Shqipëria, nuk është konfirmuar deri më tani.

Pas deshtimit te idese per ndarjene  Kosovës, ketu ne Gjeneve flite se ideja e “mini Schengenit” vjen po ashtu nga Aleksandër Vucici qe nenkuptohet si srategji apo justifikim  karshi qyterave serbe per ta maskuar ngecjen e  Serbise drejt BE.

SHPËRNDAJE