Bujanoc, 9 korrik -Kreu i këshilltarëve të Partisë për Veprim Demokratik (PVD) në Kuvendin Komunal të Bujanocit Ragmi Mustafa, tha sot per mediat serbe se “shqiptarët nuk do të lejojë për të shkatërruar monumentet e anëtarëve të “Ushtrisë Çlirimtare të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës” (UÇPMB) që janë ndërtuar në territorin e tri komunave në Luginene Preshevës” transmeton agjenia e lajmeve “Presheva Jonë”

Résultat de recherche d'images pour "ragmi mustafa bujanoc"Ragmi Mustafa i Bujanocit paska thenë sot kete per mediat serbe (S’dime per cilin e ka fjalen, një vec e ka rrezue Serbia) ate te Ragmi Mustafes tjeter te Preshevës, ka shkruar agjencia e lajmeva “Presheva Jonë”

Mustafa, i cili është gjithashtu një zyrtar i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) ka thënë se “ne nuk kemi asnjë informacion në lidhje me atë se ligji për përkujtimoreve të luftës, të cilat Parlamenti serb miratoi në fund të qershorit, saktësisht do të thotë, por shtoi se ai nuk beson se vlen ky akt prishjen e luftëtarëve monument UÇPMB shqiptarë që vdiqën gjatë vitit 2000 dhe 2001.”

“Ka pasur qëllimet më parë për prishjen e monumentit në Tërnoc i Madh, por kjo është në lidhje me të kërkuar dhe është lëshuar një opinion nga Haga, sipas të cilit çdokush ka të drejtë për varrin e tij. Shkatërrimi i luftëtarëve të UÇPMB do të ishte e paligjshme sepse asnjëri prej tyre u dënuan për terrorizëm dhe të gjithë pjesëmarrësit në që luftojnë ligjin për amnisti parlamenti Serbisë të vitit 2001 “, ka thënë Mustafa.

Sipas tij, shqiptarët nga Bujanoci, Presheva dhe konflikti Medvegjë UÇPMB me forcat serbe të sigurisë nuk ishte një luftë terrorist, por “rebelimi i shqiptarëve në luftën për të drejtat e tyre.”

“Nuk ka ligj që konflikti nuk është shpallur si teoristička rebelim, dhe unë mendoj se askush nuk mund shkatërron monumente (UÇPMB rënë ushtarë), sepse kjo do të ishte e paligjshme dhe kundër rendit kushtetues të vendit”, ka thënë Mustafa.

SHPËRNDAJE