Kryetarja e OJQ-së “Lëvizja Evropiane në Kosovë”, ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, Rada Trajkoviq, ka thënë per TV N1 se Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe Hashim Thaci jane te nje kalibri, derisa Haradinaj po gezon nje poipuzllaritet dhe perkrahgje tge madhe nga shqipotzaret jo vetem ne Kosovë por edhe ne ballkan, transmeotn agejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

Rada Trajkoviq: Vuçiq dhe Thaçi – një ekip me të njejtin mision (“Rada Trajković: Vučić i Tači – jedan tim na istom zadatku”)

Trajkoviq vlerëson se Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi “ka një komunikim të mirë, transparent dhe jo transparent me presidentin e Serbisë”. “Rada Trajkoviq: Vuçiq dhe Thaçi – një ekip me të njejtin mision” (“Rada Trajković: Vučić i Tači – jedan tim na istom zadatku”) me kete titull te intervistes ne TV N1 Trajkovic ne vazhdim ka thene se  “Ata kanë kontakte pothuajse të përditshme, ata sinkronizuar aktivitetin e tyre, promovuar në mënyra të ndryshme, duke përdorur të gjitha mënyrat për të mbështetur njëri-tjetrin. Në thelb, kjo është një ekip në një mision”.

Sipas saj, “serbët nën Ibër nuk mund të mbijetonin përmes projektit të ndarë të Kosovës”.

“Vuçiq dhe Thaçi nuk e kuptojnë se këto negociata nuk të çojnë në një vakum, këto negociata janë zhvilluar në një mjedis të shtetit shumë e paqëndrueshme. Plani i tyre rreth Kosoves është një projekt i rrezikshëm që më së shumti kërcënon jo vetëm serbët nën Ibër, por të gjithë rajonin, ” beson Trajkoviç.

Ai thotë se problemi më i madh është se Vuçiç pranoi për të negociuar zgjidhjen e statusit të Kosovës.

“Dhe të mos keni ndasi, për të parandaluar këtë, ne tashmë kemi pasoja -. Për herë të fundit, që në mënyrë të qartë promovimin e ndarjes së Kosovës, më shumë se 9,000 serbë të emigruar nga Kosova dhe Metohija Dhe kjo është të paktën serbët nën lumin Ibër, përqindja më e madhe e migrimit nga veriu i Kosovës, ” tha Trajkoviç.

Duke folur për një rritje të taksave mbi importet e mallrave nga Serbia, Trajkoviç vlerësoi se vendimi ishte politik, jo ekonomik, me një jetë të kufizuar.

Ajo shtoi se Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, i cili ishte në konflikt me Presidentin Thaçi, don të ndale procesin e negociatave.

Trajkoviq arrin në përfundimin se Haradinaj ka “mbështetje pothuajse unanime në shoqërinë shqiptare – nga qarqet e elitës tek njerëzit”.

SHPËRNDAJE