uhsatrwetusa111Preshevë, 16 shtator  -Në një ekipe të përbashkëta humanitare mjekësore të ushtrisë amerikane Gardës Kombëtare të shtetit Ohio dhe vendoreve po  ndihmojne  banorët e Lugines se Preshvës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Deri tash ushtria amertikane ka nderhyre ne  afro 2000 raste mjeksore tek qytearet

usaaaaQëllimi është për të përmirësuar kujdesin shëndetësor, veçanërisht ato në vështirë për të arritur shërbime mjekësore. Dhe per kete ekipe të gazetarve nga  agjencia e lajmeve “Presheva jonë”  kane vizituar disa fmailje ne Lujginë. Ata njezërit jane te kenaqur me shërbimet dhe ndihmesen qe ju ofrojne ata. Qytetaret e Lugines se Preshevës permes agencise s elajemeve “Presheva jonë” kane  falenderojnë Ushtrine amerikane qe po përkujden per shdnetin e tyre.

Banorët e komunës së Preshevës të specialistëve të duhet të udhëtojnë në Vranjë apo Nish. Shumë fshatra nuk kanë zyra, një Qendër shëndetësore në Preshevë punojnë mjekë vetëm per ceshzje te përgjithshme, te cilet marrin më shume rroga se sa kliente.

Ekipet e gazeterave ne te “Presheva jonë2 ne ttren kane mesuar nga Garda Kombëtare Ohio se në tetë qendra uLgines se Preshevës ushartia amerikane ka arriztur te perkujdeset per  afer  2000 pacientë, duke zhvilluar mbi 3,300 intervenime, trajtime mjekësore.
Angazhimi i përbashkët mjekësor filloi më 6 shtator, dhe ka përfshirë një ekzaminim mjekësor falas e banorëve nga tetë fshatra në objektet e largëta shëndetësore në Medvegjë, Preshevë dhe Bujanoc.

 

 

 

 

SHPËRNDAJE