kdgbbbDy gazetarë rusë të ‘Noboctnoi Front’, Oksana Sazonova dhe Sergej Belous, janë arrestuar mbrëmë rreth orës 18:30 në Hoçë të Madhe afër Rahovecit, ndërsa kanë qenë të shoqëruar edhe nga ish kryetari i komunës së Shtërpcës, Zvonko Mihajlloviq, bëjnë të ditur burimet.

Ndryshe sipas  burimeve te agjencse se lajmeve “Presheva jonë”  gazetarët rusë  jane agjent te KGB-së te cilet ne rajon gjenden me mison te caktuar.

Sipa sburimeve te njejta ata kanë hyrë ditë më parë ilegalisht në territorin e Kosovës tek vendi i quajtur Izvore në veri të Kosovës, rajon ky i cili nuk eshte nen kontroll te shteti te Kosovës, dmth eshte i hapur mes Kosoves dhe Serbise. Kjo nuk eshte hera e parwe qe ne Koove hyne spuin tew BIA-s apo KGB-së si dhe te sherbimeve tjera sekrete antishiptare sidomos permes Veriut te Kosoves, ku kufiri s’eshte kufi, por eshte lenë pikë “sallamadi” per qejf te kontrabandisteve qe i prijne krimit te organizuar mes Kosoves dhe Serbisë.

SHPËRNDAJE