Deklarata skandaloze e Shkëlzen Gashit, këshilltarit të Kurtit, ka bërë që të ketë reagime të shumta.

Madje një reagim përmes një shkrimi në Facebook i ka bërë edhe Ministri në Detyrë i Mbrojtjes, Anton Quni.

Quni shkruan:

Në kulturën dhe traditën tonë të lashtë kemi mësuar se; Dardanët ishin të vetmit që i festonin fitoret me robërit e luftës dhe pastaj i lironin.

UÇK-ja ka zhvilluar luftë të drejtë dhe çlirimtare.

Se i kemi respektuar ligjet e luftës, ne të Brigadës 138 jemi dëshmitarë; ushtarët serb të zënë rob – sot vazhdojnë jetën pran familjeve të tyre.

Ne nuk e sulmuam askënd, ne luftuam për ta mbrojtur pragun e shtëpisë, sic thoshte presidenti Rugova.

Kushdo që e mohon këtë fakt, e mohon qenjën, historinë e përgjakshme dhe sakrificën e brezave të tërë ndër shekuj për liri, demokraci e pavarësi.

SHPËRNDAJE