muqibavbvShikoni ket tabelë  në fotö të ktij teksti  dhe qëllojani se kah po shkon dialogu mes Kosovës dhe Serbisë ?

 

Pra, lexues të nderuar shikoni ket tabelë në foto me vëmendje dhe qëllojani se kah po shkon dialogu mes Kosovës dhe Serbisë ? Në ketë tabelë, pos Beogradit dhe Prishtinës perspektivës së dialogut duket se po i bën konkurrent edhe disa qytete tjera si Karaqeva, Gjylekari, Micibaba…Megjithse, nëse nuk ja qëlloni, redaksia ju ka siguruar, pos Beogradit edhe disa qendra tjera si : Makresh, Mucivërrc, Llukar, Milesh (ky i fundit një qyteze ne Mal te Zi afër Tuzit,  e banuar me shqiptarë, ne kufi me Shqipërinë) deri te rruga e Preshevës me emrin Koqe Zozi.. Dhe pas deshtimit te keoitj diaogu dhe rktikave te rrepta ndja shesf se keitj diaollgu me boegrdai WEdita Tahiri ka ndrruar stategjine e flaorti dhe deklaratave, se ciles duket ser ats i ka ra ndermend se “Serbia po  krijone “Serbinë e madhe”në Kosovë, cka “Presheva jonë” e kishte paraaljmruar para 4-5 vitesh “diplomaten” kosovare Tahirin se Kosova me injormin e Lugines se Presheves nga Pristina ne dialogun e Brukselit  bashke em AKS-në po kercnohe nga dialogumi i kot me serbet e Beogradit (duke mos llogaritur këtu biletat dhe sillat e darkat e perbaketa me Gjurën nëpër  hotele). Serbia E mdhe nuk este vetëm me Verioun e Kosovës te cilen po e mba t eposhtiuar , por edhe me Luginen e Prewshevës, ka palrajmeruar prishtine agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”  .

 

Mos u habitni edhe këtu mundet me mbërri dialogu, duke vazhduar pastaj deri në qytetin e bukur  grek Karimaqis, ku Edia Rama bëri promovimin e fundit të librit «kurban» pas vizitës në Preshevë…Siq po e shfini dialogu mes Beogradit dhe Prishtinës ka perspektivë të  mirë a ? ne rruget e “asltuara” nga Makreshi, drejt Mucibabes, n’Bithuq e n’Gylekar, Qyqylagë, Llukar deri ne Kakardhiq..

SHPËRNDAJE