rtkbgPreshevë, 29 gusht  -Qeveria e Serbise, permes Zyres për Kosovës dënon ka denuar ashpër hedhjen e  nje bombe ne  shtëpinë e drejtorit të Radio-Televizionit të Kosovës Mentor Shala duke shprehur shqetësimi mbi përshkallëzimin e dhunës dhe ekstremizmit shqiptar.” (“Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђујебомбашки напад на кућу директора Радио-телевизије Косова Ментора Шаље, и изражава забринутост због ескалације насиља и екстремизма“)  njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve nga qeveria serbe ne Beograd.

“Pas aktivizimit të fundit të një mjeti shpërthyes perballe RTK-së, ky sulm nuk mund të të interpretohet ndryshe vec si një vazhdimësi e frikësimit të mediave në Kosovë dhe Metohi, mbi realitetin e ashpër dhe ngjarjevesi dje orotesta anti-serbe në Mushtisht.” thuhet ne kete njfoftim  te qeverise serbe nga Beogradi,  ku kerkohet mbrojtje speciale te drejtori e RTK-së Mentor Shala.

SHPËRNDAJE