aksidettt1111Preshevë,  28 gusht  -Mergimtaret tane erdhen e shkuan pas pushimeve verore. Shumica u ktyhen me veturat e tyre shendosh e rehat. Por shume syresh u kthyen “ne kembë” ose me autobus apo me aeroplan, sherri i vetures te cilet kishin perjetuar aksident, ja kish fut dikujt ose ja kish fut ndokush. Por, si thonë nje fjalë, megjithe kerri blehet, po njeri s blehet…dmth aksidente po, por pa pasoja, pa viktima, kjo ndoshta do te ishte me kryesorja.,,

 

Shofer kujdes bre, mos ja kani nanën ! Kush s’ka n’kry, ka n’xhep. Ma mire qato pare me ja pas dhane naj studentit, sadak naj fukaraje, se sa me jan dhane “mehaniqarit”…

vetteeeeAgjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se mbi 200 aksidente, vetura te mergimtarëve u “cikrruan”  te cilat u bene per “spital”  gjate kesaj vere, dikush me shume e dikush me pak.. Ngushllimi i kojshive per veturat e  thyere nga keta shofer per hava: Ti marrt t’ligat, shyqyr që kishit shpetue, valla nje buke e dhanme, se kish muj me u ba ma e madhe.. Shnosh obo se bahet mire, paguan sigurimi…”!

Viktima te ketyre aksidenteve jane veturat kryesisht nga Zvicra (mbi 60), Gjermania (85).. Austria, Belgjika apo Italia. Keto aksidente siaspas polikcise keto aksidente ndodhen kryesisht nga shoferet e rinj si pasoje e alkoolit, duke shkruar SMS apo duke folur me I’phone?!.. por edhe per shkak mos rrespektmit te shenjave  te trafikut dhe “kabadaihllëkut” tuj qit poza para femrave  ose para fukarenjëve?! Budallakia ska skej…

 

Ka keq e ma keq… Në Serbi mbyten 332 persona (11 mijë plagosen) nga 20.000 aksidente trafiku (Luginen e Presheves mbi 200)

bet3331111Në Serbi qe nga fillimi i ketij viti-2016 autoritet serbe kane raportuar per nje bilanc tragjik me 332 viktima dhe rreth 11.000 të plagosur. Keto vitkima  jane si pasoje e  20.000 aksidenteve trafiku ne rruget e Serbise. ku vetem ne  Luginen e  Presheves ndodhen mbi 200 sosh, shkrua agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Pjesa dermuese e ketyre aksidenteve, viktimave ne Serbi jane pasoje e alkoolit, drgoes, pakujdesise dhe mosrrespektimit te shenjve te komunikacionit por ne disa arste edhe lodhja pagumesia sidmos tek mergimtaret duke ardhur ne vendolindje apo duke u ktyhe rne vendet e tyre te pune sne perendimi.
Në Serbi në vitin 2016 ndodhi 20.000 aksidente në të cilën 332 njerëz u vranë dhe rreth 11.000 të plagosur vështirë apo e lehtë, si “mallra” rënie në krahasim me vitin e kaluar.akasiddd

SHPËRNDAJE