Duke pas parasyshë punën e madhë që është duke u bërë së fundi nga ana e Federatës së Futbollit të Kosovës, kjo falë edhe talentëve të mëdhenjë shqiptarë në vend dhe jashtë në fushën e blertë, sidomos kur luan Kosova, të gjithë jemi dëshmitarë se stadiumi “Fadil Vokrri” është i vogël në raport me dëshirën e tifozëve shqiptarë për t’i djekur djelmoshat dardan.

Në foto nga e majta: Karateisti më i mirë shqiptarë i të gjitha kohrave, së shpejti nderi i kombit z. Enver Idrizi, biznesmeni Xhevdet Ajeti dhe djali i Xhevdetit

Në frymën e kësajë, pa dyshim se vendi ka nevoj për një stadium jo vetëm bashkëkohor dhe me standarde të UEFA e FIFA, por edhe të madhë e madhështorë. Qeveria, përfshirë këtu Ministrinë e Kulturës, cdo fushatë zgjedhore e proklamojnë stadiumin nacional i cili kurrë nuk po bëhet, kjo, me qeverinë aktuale duhet të konsiderohet prioritet, aq më parë kur e kemi Xhevdet Ajetin, shqiptarin nga Gjermania i cili posedon përvojën dhe vullnetin që të krijojë dicka fantastike për tifozët e futbollit.
Kujtojmë së z. Ajeti ka ndërtuar mrekulli në vete në Munchën, pikërishtë stadiumin e Bayernit të Munchenit “Allianze Arenan”, e tash paramendojeni se cka është në gjendje të bëjë në Prishtinë, apo kudo tjetër në Kosovë, ku vendoset të ngritet stadiumi i ri i dardanëve.

SHPËRNDAJE