isacccPreshevë, 10 shator  -Qeveria e Kosovës me deshitmin fiakso te projektligjit nga seanca e fundit te Kuvendit të Kosovës, për shënimin e vijës kufitare me Mal e Zi, synon që periudhën kohore deri në ridërgim të projektligjit në Kuvend, ta shfrytëzojë për t’i bleree palët që kundërshtojnë, kupto deputetet. Agencia e lajemeve “Presheva jonë” ka mesaur nga burimet e brensshmete kuvendit se kolicioni i binjakezuar (PDK-LDK) i prire nga Isa Mustafa dhe Hashim Thaci para kalimit e “muajve te mjaltiti” per ta shpëtuar qeverine  e tyre tash  te njohur nga qytetaret si mafia politike ne krye te shtetit kosovar, kane hedhur ne “pazar” pro-demarkacionin , një votë 100.000 euro.

 

Negociata vazhdojn deri ne seancen e ardhshme qe spa slogjikes se Thcit dhe Mustafes me mir eme sjhkua nja 400 ao 500 mime eur per t’i blere 4-5 kokkra (numrat siq i tone ata) se sa me shkur krejt …

 

Ratifikimi i marrëveshjes për kufirin me Malin e Zi edhe pse është nënshkruar me 25 gusht të vitit 2015, ende nuk ka ndodhur nga Kosova. Kjo pasi versioni aktual është kundërshtuar nga partitë opozitare dhe ekspertë të fushës duke thënë se nga kjo marrëveshje Kosova humbë afër 8.000 hektarë tokë.  Deputetët e isa Musatfes dhe Hashim Thacit tashme, presin këshilla nga Beogradi, për Demarkacionin!

 

Kur s’bon, s’ban !..

Kryeministri Isa Mustafa e ka tërhequr nga rendi i ditës Marrëveshjen për shënjimin e vijës kufitare ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi. Deshtojne me demarkacionin e perfolur dhe te futi perqarje nder shiptaret due futur popullin shiptare buze nje lufte civile. fale VV dhe qyetareve shqiptare qe shpëtuan edhe kesaj ardhe Kosoven nga lufta civile ndershqiptare. Me kete deshtim de demarakcionit, po ashut dehsmohet se ne Kosove sot vendos populli dhe jo mafia politike qe gjendet aktualisht ne krye te shtetit, prandaj edhe ajo duhet te terhiqet menjhere, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë” qe sipas epkrtve dnerkombëtar anti-crim , sikur edhe Roberto Saviano. thone se  “Mafia politike ne Kosovë është me e fuqishme se ndërkombëtaret në rajon ..

“Konsideroj se sot nuk janë rrethanat dhe nuk është situatat në të cilën duhet të votohet ratifikimi për Marrëveshjen për shënjimin e vijës kufitare ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi”, ka deklaruar Mustafa.

 

SHPËRNDAJE