isatahciicShqiptaret e Kosoves Lindore ndjehen te tradhtuar nga Qeveria Thacit-Mustafa jo vetëm per premtime t e kotas rreth idplomave apo tesktev shkollore,. tabelat e vetuarve ..por edhe per mos prfhsirjen e Lugines se Preshves ne procesin e diupalogun ne Bruksel siq eshte pajtuar qveria serbe dhe kosovare te biseodjne per serbet e Kosovës, shkruan agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” 

 

“Marrëveshja për diploma në dobi të shqiptarëve të Luginës së Preshevës!” eshte ky titulli i ndipsa prtlave kosvare te sponsorizuar nga qeveria Thaci-Mustafa te cilat qe 5 vjete ja lyejne me kyret me akull shitare e  te Lugines se Presheves here sivjet here nmot behen diploimat e ato s’jane kerkund.

rrenaassTitujt si ky i fundit se “Marrëveshja për diploma në dobi të shqiptarëve të Luginës së Preshevës!”, kete din gjithkush se jane te dobishme, por studenteve, prindereve te varfur qe shkolluan bijte e bijat e tyre me djerse pyesin qevriatret kosvbare ku jane diplomat, pse ato nuk i njeh Prishtia dhe Beogradi. te njeta pyetja Presheva i shtto Prishitnes edhe per librat? Për tabelat..edhe rrenat e kanë fundit e vete siq i dhan fund dje demantimet e Brukselit zyrtar.

Presheva nuk i beson më Perishtinës. Kete e thone se poaku nalsitet dhe studnetet nga Lugina e Presheves te cilat jane viktime e premtime dhe malltetteimeve bashe me premtimet te kota te Prishinës.  Qe pese vjetë me të njejtin refren “gati diplomat”

 

Shqiptaret e Kosoves Lindore ndjhen te tradhtuar nga Qeveria Thacit-Mustafa

Po ashut rrweth mos perfgshirjes se Lugines ne dialogunmes Kosovës dhe Serbisë hsiptaret e Lugines nidhen te trasdhtuar pose po nga Boegrdai (nuk ehste kjo edhe aq e qudithsme) por edhe nga Prishtina qe sipas Burkselit inkaudirmi i shiptarerve te lugines ne procesine dipalogut ne Brukseke eshte ne diuarf te qverise se Kosovës. Por jemi dehsmitar se Prishtina yzratre nje gje te tille asnjher enu e kakekruar ne Buzrksle. keta ja kihste dejalruar heren efundit edhe Maja Kocijancic agjencise lajemeve “*Persheva jonë”  sipa se ciles “vetme Thaçi e Daçic, tash Isa dhe Vicuci mund te vendosin a të bisedohet për Luginën. Sepske Pirhsitna dhe Boegrdai kane vendosur per te dilaogur per serbet ne Kosovë”

SHPËRNDAJE