Dje ne disa media eshte pare nje urim i vonuar ish-kryetares” se Preshevës derguar kryeminisrtrit te Kosovës Ramush Haradinaj duke e uruar kete te fundit sin “kryetare” edhe pse ajo nuk ershte keryetare qe plote dy jave..  Ne fakt ne nje sqarim nga kabineti i qeverise se Kosoves derguar sot agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” thuhet se “Urimi i Adita Sinanit derguar Haradinajt si kryetare ishte abuzim me insitucionet tona. Do te ishte mire qe herave tjera preshevaret t’mos perdorin qeverinë tone per interesa te tyre personale apo partiake..Ne kerkojme falje per kete leshim qe ështe bere lapsus, pa dije, cka Presheva duket se se e ka shfrytëzuar mire rastin e qeverise se re duke instaluar, konsiloduar insitutucionet e saja te reja..”

Ne fakt urimet nga Presheva kryeminisrit haradinajt i kaner shkruar menjehere ate dite kur ishte emeruar zyrtarisht. Dhe Lajimi i urimit te vonuar nga ish-kyertarja e Presheves Ardita Sinani gati pas dy jave u pulbiku nga disa pretlae referuar nga “Kosoprewss”. por koleget e kesja gajenice nga Kosova i kane pohuar sot agjencise së lajemeve “Presheva jonë” se lajmi eshte marrur nga qeveria e Kosovës. Ndryshe sikur te t’mos ishte ky urim spekulativ dhe abuzim per ieneteresa te saj apo partiake (PVD), sigurisht edhe agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” do ta kishte botura, siq ka botuar urimet per e mehrshme për qeverine e re nga Presheva, nga Sanxaku, nga Zvicra etj.

PVD rrebelohet, terhiqet nga organet e perkohshme te Beogradit ne Preshevë,  pse Shqiperim Arifi ja muarr karrigen e kryetarit. Kjo u pa edhe nga  “urimi” i vonuar i ish-kryetares Ardita Sinanin derguar dje Haradinajt e cila u prezentu si “kryetare” te cilen genjeshter ja shiti duket “Kosovapress-“it apo qeverise se Kosovës, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Nese PVD e paska Ardita Sinanin kryetare, pse atherte kjo parti kerkojne serish postin e kryetares (?!), bile te cilet kercnojnë edhe me terheqjen e deputetit nga organet e Beogradit, ne paralamentin e Serbise. Po ja ninë valla Serbise hë ke hë s’ke nje deputet “iz manjine” nga Presheva. Qe ne fakt sikur t’mos ishin perqarjet dhe nderskomsat mes shqiptareve, sigurisht Presheva sot do te kishin jo një, por tre deputete dhe nje minister ne qeverine e serbe, sikur serbet sot ne Kosovë ?!

SHPËRNDAJE