Image result for riza halimi dacicShqiptaret e Preshevës duke e lutur presidentin serb Nikolic (i cili i shpalli lufte me bijte e tij shqiptareve) për izat t’Zotit na pranoni bre ne qeverine tuaj..

 

PVD rrebelohet, terhiqet nga organet e perkohshme te Neogradit ne Preshevë,  pse Shqiperim Arifi ja muarr karrigen e kryetarit. Kjo u pa edhenga  “urimi” i vonuar i ish-kryetares Ardita Sinani derguar dje Haradinajt e cila u prezentu si “kryetare” te cilen genjeshter ja shiti “Kosovapress-“it , shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Thuprrat e “Skënderbeut” cop-sopë, pikë e pese ne Preshevë. Urojne,  bëjnë “izaret” në Prishtinë, Beograd, Tiranë te ndare..si uki e dhija… 

Lojërat pa kufi ne Luginen e Preshevës, ku lojtar-personazh kryesor jane shqiptaret, po vazhdojne në Serbi. Themi keshtu sepse duket se PVD e Riza Halimit nuk do te jene pjesë e organeve te perkohshme te Beogradit në Preshevë, (“PDD nece ucestvovati u privremenom organu“). Ky poteze i partise Halimit duket se bëhet me shuem per te permisuar “imazhin” e kesaj partie e cila ne rend te pare eshte e regjistruar si parti ne organet serbe ne Beograd dhe se dyti ka qene gjithnje pjese e organeve te Serbisë, bile edhe ne opozite sa here kane qene vazhdimisht jane “byrytur” (insistuar) apo kanë pretenduar te jene pjese e qeverise serbe. Dhe tash nje “bojkotim” i tille nga organet e perkohshme serbe nuk dihet pse do ta bente PVD del pak si qeshrak, apo ndoshta keto manivrime politike bejhne vetem per marketing kur e dine fort mire se karrigne nuk mund t’ja marrin Shgiperim Arifit se Begradi vec eka vulos!

Sipas “Jugpress” Partia e Veprimit Demokratik nuk do të marrë pjesë në punën e Autoritetit të Përkohshëm për Bashkinë e Preshevës, eshte vendosur sot në një takim të anetarëve autoriteteve më të larta të asaj partie dhe u njoftua mundësia e pezullimit të pjesëmarrjes së deputetëve të PDD-së Fatmir Hasani në asamblenë republikane.

PVD rrebelohet pse Shqiperim Arifi ja muarr karrigen e kryetarit, ku pasi shqiptaret  nuk u muarën vesh e nxiten Beogradin te intervenenojne dhe te fus masat e perkohshme politike sipas qejfit te qeverise sebe, cka “fati” i buzeqeshi  Alternatives për Ndryshim te cileve ju dha posti i kryetarit dhe një anëtar dhe ata (PVDevcat) që mebtën vetëm një anëtar i atij organi. Në zgjedhjet e fundit lokale, APN kishte 11 dhe PVD vetem 10 këshilltarë. Kupto PVD humbese në zgjedhjet e fundit dhe plus don tortane me te madhe?!, kurse qytetaret e Lugines nuk kane as buke me ngrene, ku mbi 20 mije shqiptare jane larguar nga Lugina (varferia) na paperspektiva..

PVD rrebelohet, terhiqet nga organet e perkohshme te Beogradit ne Preshevë,  pse Shqiperim Arifi ja muarr karrigen e kryetarit. Kjo u pa edhe nga  “urimi” i vonuar i ish-kryetares Ardita Sinanin derguar dje Haradinajt e cila u prezentu si “kryetare” te cilen genjeshter ja shiti duket “Kosovapress-“it apo qeverise se Kosovës, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Nese PVD e paska Ardita Sinanin kryetare, pse atherte kjo parti kerkojne serish postin e kryetares (?!), bile te cilet kercnojnë edhe me terheqjen e deputetit nga organet e Beogradit, ne paralamentin e Serbise. Po ja ninë valla Serbise hë ke hë ske nje deputet “iz manjine” nga Presheva. Qe ne fakt sikur t’mos ishin  perqarjet dhe nderskomsat mes  shqiptareve, sigurisht Presheva sot do te kishin jo nje, por tre deputete dhe nje minister ne qeverine e serbe sikur serbet sot ne Kosovë ?!

SHPËRNDAJE