Pas gjykimit në Tribunalin e Hagës ndaj Ante Gotovinës dhe Mladen Markaqës,përveq disa konfliktëve të kufizuara mbi ta nuk janë rënduar akuza të tjera,siq është ajo e spastrimit etnik serb,për këtë gjest Millorad Pupovac është shprehur në një emision të televizionit Kroat ku ka thënë.

“Në Kroaci ka pasur spastrime etnike duke filluar që nga vendet më rurale,e duke vazhduar më vonë edhe nëpër vende të tjera. Megjithëatë,mund të themi se ka pasur edhe vetë serbë të atillë të cilët nuk kanë dashur që serbët të jetojnë në Kroaci” është deklaruar për mediat serbe Pupovac.

SHPËRNDAJE