rtksserbPrishtinë, 31 gusht   -Si zakonisht për cod te mire apo te “zeze”  ne Kosove SHBA-te, bile ambasada amerikane ne Prishitne ka reaguar apo pergezuar.  Derisa RTK dje  tha se per sulmin nga RTK-së dhe patronit te ketij tv Metnor Shalës  paskna reaguar edhe ambsadat dhe t ehuajt, aty nuk permenden reagimin e qverise ser nga Beogradi per RTK-ner duke shprehur keqardhje per kete televizon dhe Mentor Shalen qe u kerkuar nga Beogradi edhe mbrjtjen e Shales “nga nacionlitet dhe ekstemristet shqiptare” ?!, njfotn agjencia e lajemeve “Presheva jonë”

Madje RTK permendi se per rastin e RTK-së paska reaguar mabsadat. Nuk dihet se cila ambasad, por nje dithet ajo e SHBA’ve në Prishtinë nuk ka reaguar. Madje nje kolege nga RTK ka pohuar per “Presheva jonë” cudi pse Amerika nuk reagoi per tv tone e pse Beogradi ?..”

Do perkujtuar se ambasadori i SHBA’ve në Prishtinë, Greg Delawie keto tri ditet e fundit ka dhënë tri deklatata mbi zhvillimert e fundit ne Kosove, por jo edhe per RTK-në. “Ambasadori amerikan: Delawie thotë se demarkacioni duhet të ratifikohet, flet edhe për përgjimet”, eshte kjo deklarat e fuindit e SHBA-ve.  Reagimi i Serbise dhe mos reagimi apo heshtja e amabsades amerikane ndaj RTK -se apo Shales sikur lene te kupton se amerikan tash kane diktuar se gjysma e stafit ne RTK jane komuniste ose te lidhur me serbine dhe krimin e roganizuar, kupto mafian politike ne Kosove, ne kyre te shtetit.

Do thkesuar se edhe organizatat nderkombetare dis aher eju kane terheuqr verftjtjen  RTK qe t’mos behet vegeln dhe  zedhenese e mafias politike ne Kosove, por medium serioz i qytetareve.

Ne reagimin e  Qeveria e Serbise, permes Zyres për Kosovës dënon ka denuar ashpër hedhjen e  nje bombe ne  shtëpinë e drejtorit të Radio-Televizionit të Kosovës Mentor Shala duke shprehur shqetësimi mbi përshkallëzimin e dhunës dhe ekstremizmit shqiptar.” (“Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђујебомбашки напад на кућу директора Радио-телевизије Косова Ментора Шаље, и изражава забринутост због ескалације насиља и екстремизма“)  njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve nga qeveria serbe ne Beograd.

“Pas aktivizimit të fundit të një mjeti shpërthyes perballe RTK-së, ky sulm nuk mund të të interpretohet ndryshe vec si një vazhdimësi e frikësimit të mediave në Kosovë dhe Metohi, mbi realitetin e ashpër dhe ngjarjevesi dje orotesta anti-serbe në Mushtisht.” thuhet ne kete njfoftim  te qeverise serbe nga Beogradi,  ku kerkohet mbrojtje speciale te drejtori e RTK-së Mentor Shala.

SHPËRNDAJE