preekkk11“Shqiptarët edhe një herë kane levizut gurin e megjes. Jane  gjetur mbishkirme me  UÇK-së në Prokuple te Serbisë, qytet ky ne trekendshin e vendanimeve shiptare Nishit-Podujeve- Medvegjes apo 159 km nga Prishtina, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

N’midis Prekupljes grafite: Rrofte Adem Jashart dhe UCK
Te njejta burime kane raprtuar sot se në shkallët pranë një ure hekurudhore në qendër të Prokuplje, të shtunën pasdite janë pare grafite “Adem Jashari dhe UÇK”, që tregon rrezikun shqiptar qe ka shtesuar qyteraet ekeitj vendanikmi…
Ende nuk e kanë gjetur autorin e grafiteve që ka shkatuar zemërim në Prokuplje.

Sipas raporteve të medias, mund te jet eshkruar nga punëtorët apo nga qendra e e tjera te qytetit, kur ata vijnë në spital.

Prokuplje gjendet ne terekndshin me  Nishit-Podujevës-Medvegjes qe kalojnë nga gjtiha anet automjetet që shkojnë në vendkalimin Merdare, pilaim ky mes Koasoves dhe Serbise. Prekouplja dhe Nishi njihen tashme si qendra ku një numër i madh  i shqiptarëve nga Kosova blene shtëpi, shkruan mediat serbe

SHPËRNDAJE