thahvbninnPreshevë, 30 maj  -Presidenti i Kosovës Hashim Thaci sikur edhe ai serb Tomisllav Nikoliq bashke me vend tjera te rajonit  kane paralajmëruar pjesëmarrjen e tyre në Samitin e presidentëve të rajonit të Ballkanit Perëndimor, i njohur si Procesi “Bërdo-Brioni”, i cili këtë vit mbahet në kyreqytetin boshnjak ne  Sarajevë.

 

Para ketij samit 24 ore disa portale ne Kosovë “zbuluan” dhe dhanë nje lajm ngazellyes  dhe eksluziv se ne Sarajeve Thaci do te takoj presidenin serb Tomislav Niklic  por, nuk ndodhi ashtu siq e kishte pritur edhe agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Thaci do te takohet me homologune tij serb Nikolic, kane raportuar disa portale ne Kosovë. Por zyra e presidentit Nikolic nuk dinte gje per kete takim. Ne fakt nga zyra e kabinetit Nukolic agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar se  je takim i tille nuk eshte parapare. Keshtu se paku e thone zyrtaret nga kabineti i presidentit.

Ndryshe mediat serbe duke ju referuar RTK-së shkruajten se (“Taci i Nikolic  za istim stolom“) Thaci dhe Nikolci ishin te ulun ne nje tavoline, qe ne fakt njeri ne je skaj me tjterin te cilet o “pershëndten” ne distancë,..ka shrkuara gejncia  elajemeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE