ausssPreshevë, 30 maj  -Norbert Hofer, nuk eshte as dolomat e as kyrear, por eshte nje nënkryetar i nje suebjekti politik ne Austri me emrin  Partia e Lirisë së Austrisë, i cili paska dhëne nje inerviste per gazeten  serbe Kurir i coli foli kunder Kosoves me nje gjuhe qe  e kemi degjuar shpesh nga politikajt serb ne Beograd, trasnemtona gejcnai e lajemeve “Presheva jonë” 

 

luii

“Kosova është pjesë e Serbisë..” ka thënë nënkryetari i Partisë së Lirisë në Austri, Norbert Hofer, i cili ka humbur rrethin e dytë të zgjedhjeve presidenciale kundrejt kandidatit të pavarur, Aleksander van der Belen.

“Veprimet e njëanshme, sa i përket statusit të krahinës serbe, e komplikojnë procesin e pajtimit dhe dialogun e vërtetë. Rrjedhimisht, ato pengojnë një jetë të qetë dhe të begatë për të gjithë qytetarët në Kosovë”, ka thënë Hofer për gazetën beogradase Kurir, tranmseton agjencia  elajemeve “Presheva jonë”

Hofer po ashtu ka thënë se Marrëveshja e Dejtonit, e cila i ka dhënë fund luftës në Bosnje në vitet 1990, konfirmon legjitimitetin e Republikës Sërpska.

Hofer, ekstremist i djathtë, ka humbur me një diferencë të vogël votash balotazhin presidencial më 22 maj. Ai ka kundërshtuar fuqishëm migracionin dhe multikulturalizmin. Zyrtarë evropianë kanë thënë se “Evropa frymon lirshëm” pas humbjes së tij.

 

 

Nje portal ne Austri mburret me qyteraret “serbë” pa ditur se ata janë shumica shqiptare?! Ndyrtshe dot  efitonte ne zgjedhjet e fundit  Hofer

 

Austiraku Hofer, para zgjedhjeve ne Austrit mburej dhe krenihej nga qytetaret “serbe” ne Anga te cilet kishte llogatiur dhe pritur shume. Sipas portalit “kosmo.at” i njohur proserbe thuhet se Austrisë paska 41 524 shtetas austriakë të cilët kanë lindur në Serbi dhe mbi 16 vjeç.  Rreth 20.000 i takojne  brezit te dytë me te dejtë vote. Sipas ketij portali, ne Austri jetojne  116.700 “serbë”, kure me origjinë është vlerësuar në rreth 300.000 “serbe” duke mos permednuir origjinen e sakte te tyre, qe ne fakt pjesa dermeuse jane shqiptare nga Lugina e Preshevës, nga Nishi apo Beogradi te ikur nga presioni serb , por nje numer i konsidereshem eshte edhe shqiptare nga Kosova te cilet ende poseodjne pasaporta serbe t te cilet jane ne pritje per t’u paisur me pasaporta te Republikes se Kosovës, ndersa sikur vertete te ishin gjithe keta “votues serbe” sigurisht edhe do te fitonte politikani Hofer?! Apo ndryshe mudn te thuhet as “serbet” miqte e tij nuk e votuan ket Hofer-in ?! ka skruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

SHPËRNDAJE