kosliberrPreshevë, 7 maj  -Javen qe e lam pas u bë fjalë shume jo vetem nga qeveritaret kosovare, por u shkrua mjaft edhe nga mediat kryesisht  proqeveritare se “me me ne fund nodhi liberalizmi i vizave” cka pasuar urimet vargevi. Por deri tash lexuam e degjuam vetem urime dhe deklarata rreth ketij  “liberlizimi te vizave” dhe asgje me shume,  cka qytetarëve të Kosovës ju intereson me shume ta dijne daten se sa fjalë,  ka shkruar agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ne fakt  ministrat e anetaret Qeverise se Kosovë nje jave perpara e thane se ne e dime daten te cilet do ta themi  publikisht te merkurën” (ekaluar)  por ajo nuk u tha?!  Aq me teper ne kte drejtim,  per qytetaret e Kosovës eshte shqetesuese heshtja dhe mungesa e urimeve dhe komentimeve jo vetem nga ana  e opozitës kosovare, por sidomos nga ana e Adem Demacit, Rexhep Qosjes, Sali Berisha, Ismajl Kadaresë apo Azem Vllasit nga te cilet deri me sot asnje fjalë, të cilët vazhdimisht per cdo sukses qe ka arritur Kosova ne integirme kane folur e uruar?!

 

 

Sidqofte cdo arritje sukses ka gezuar dhe eshtë pershëdnetur dhe uruar vazhdimsiht nga liderët e perfaqesues te kombit tonë. Por a u pershëndet ky proces i “liberalizmit  te vizave ” ne Kosovë nga te gjithe ? Sigurisht se jo, madje as nga ata qe pritej te cile tvazhdimisht kan euruar e Komentuar cdo sukses apo vendim integrues te Kosovës ne instancat evriopaine apo ndekrombëtare.  Dje padyshim kete deri ne ekto qaste, pas gati nje jave nga “léiberlaizmi i vizave” Adem Demaci, Rexhep Qosja, Sali Berisha e as Ismajl Kadare apo Azem Vllasi ?! Keta deri tash as nuk uruan e as nuk komentuan  “liberalizimin” e vizave ?! Qyetetaret për agjencine  e lajmeve “Presheva jonë” kane shporehur sume dilema, pas hestsjtejs   epa kutueshme  te politikajve dhe  veprimtarve me te  shquar te ceshtjes kombëtare.  “Cka fshihet pas ketyre heshtje”  apo “,  “Ndoshta keta intelektual e veprimtar qe po heshitinm cka po ditkan dicka me shume se ne rreth  këij liberalizmi”, “vertete kur lberelizimi i vizave do të ndodhe ne Kosovë ?!..” Pra, jane keto vetem disa pyetje qe kane shqetesuar qyetaret tanë..

 

Ndryshe Zbogar pas deklaratave te zyrtareve te Prishtinës, tha prerazi se  “Ende nuk është caktuar data e lëvizjes së lirë të kosovarëve në Schengen”. Ndyrshe, përfaqësuesi Special i BE-së në Kosovë, Samuel Zbogar nuk është i sigurt nëse kosovarët do të udhëtojnë pa viza në Evropë as gjatë vitit 2016.  Edhe Ambasadorja e Republikës Federale të Gjermanisë, Angelika Viets kishte deklruar ngajshem se “nuk e them daten eliberalizimit të vizave ne Kosovë”

 

Deklaratat dhe vizita e zyrtarve te Brukselit ne Prishtinë me rastin e “liberalizmit” te vizave duket se ishin me shume hedhje plugzr syve qyetarve te Kosovës dhe ne  perkrahje për aktoret e dialogut me Beogradin i cli prces sipas ytre “nuk guxon te deshtoj” sepse dehton edhe BE, dhe patjteer Brukseli ka nevoje për aktoret kosavare të dialgut  me Beogradit.

 

“Ende nuk është caktuar data e lëvizjes së lirë të kosovarëve në Schengen”, kjo deklaratë e Zbogar duket sikur BE nuk eshte e kenaqur me rekomandimet dhe se arrestimet e fundit sikur rati i Azem Syles apo ato për korrupcion dhe milioneret e pronave sikur nu mjaftojne, nuk e justifikojne Kosoven për daten e liberalizmit te Kosovës. A thua edhe se aduhet arrestuar e burgosur për te cvaktuar Brukseli daten e “liberalizmit te vizave”, kur dihet se se nag keta jane shume, nes eekmi paarsysh numirn e madhe te varsreve ne Kosovne e pasluftes si nga varsjet me motive poltike ashut edhe nga radhet e gazetarëve…

SHPËRNDAJE