sadkdidkdPreshevë, 7 maj  -Laburisti anglez, Sadiq Khan, ka fituar garën për kryetar të Londrës, duke u bërë kështu kryebashkiaku i parë mysliman. Sipas “The Guardian”, Khan është fituesi i pakontestueshëm i garës për kryetar të Londrës. Për kët rast mediat angleze dhe boterore kane shkruar se ky emerim eshte dicka historike,  qe ne te drejtoj  nje muliman  kryeqytetni britanik-Londrën, shembull i teleranes dhe antireacimit i cli sot eshtë uruar edhe nga imami dhe dijetari i njour shqiptar dr.Shefqet Krasniiq i cili së shpejti do te vizitoj Londren, njofton  agjencia e lajmeve “Presheva jonë” .

 

 

iammasadishefqetEmerimin Sadik Khan ne krye te qytet te Londrës po pershdnet nga vendet demokratike dhe personalitete nderkombëtare, që ipas Krasniqit,  nuk vujane nga racizmi apo islamofobia.

Kryetari i ri i Londres eshte përshëndetur edhe nga dijetari i njohur kosovar dr.Shefqet Krasniqi. Imam Krasni duke uruar kryetarin e ri te Londres Sadik Khan ka deklaruar për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” se Britania ështe moster e demokracisë, e liris se shprehjes e liris fetare. Unë ket disa  herë e kam potencuar. Per ate kam then disa herë se ne ne shqiptaret duam t’i kemi ato te drejta qe i kan sot musliamnet ne Britani dhe Amerikë. Atje njeërzit te vlersojnë per punë dhe per vlera qe ke, e jo per perkatësi fetare, sikurse ketu ne Kosovë ku deshirojne te hyjne me zor ne Evrope me servilizem dhe ju pegon nje shami 70 me 50 cm, turp!..”

 

Sipas Imam Krasniqit “Sipas disa tanve këtu, nëse falesh e i drejtoshesh Zotit i kofshim falë, qenkshe sktremist, nëse e ke shamin je ektremistm nese shkon ne xhami je kstremist. Vetem ne Kosov islami ju paraqet problem, por jo edhe ne Evrope. Prandaj vertet ne jemi larg Evropes, ne veqanti ndaj Britanis se madhe. Uroj qe kjo te jet shembull e model edhe per vendet tejra evropiane e ne veqanti per neve shqiptarë,m ne vcatiu qveritaret  kosovare që po tremben nga hija e vetë…”saddii

SHPËRNDAJE