Preshevë, 11 shktuir -Nën organizimin  e Unionit Ushatrak dhe te”Policisë së Serbisë sui dhe organizatave të Aleancës së Serbisë, “Sabor” janë bajtur dy protesta para Qeverisë së Serbisë. Në keto tubime u mblodhën mijera protestues. nfton agejncia  elajemeve “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave serbe.

Sindikatat ushtarake dhe policore Serbia ka protestuar për shkak të gjendjes së dobët social dhe materiale të pjesëtarëve të forcave të sigurisë për unitetin e popullit serb në ruajtjen e sigurisë së Serbisë.

Me tingujt e këtij grupi, u dëgjuan këngë patritike kushtuar Kosovës, ndërsa me një grup të sinidata politike dhe ushtarake jehonë rock muzikë dhe këngë të tilla si “Ne jemi gjithmonë bashkë”, “Çohu, shko” dhe “buke  e mykur”.
Kryetari i sindikatave Ushtarake Novica Antic i tha se takimi ishte pa incidente. Pjesëmarrësit nga ndërtesat qeveritare në kolonën e arritur në parlamentin serb. Protesta përfundoi para ndërtesës së RTS, ku, siç thotë ai, asnjë nga gazetarët ose redaktorët refuzoi të pranojë ato.

Ai ka thënë se nëse nuk ka dialog me përfaqësuesit e qeverive të planifikojnë protesta edhe em te mëdha që do të zgjasë disa ore ditev te ardhshme

Policia sindkata Presidenti Velko Mijailoviç në protestë tha se “një polici dhe ushtri  e uritur nuk mund të mbrojë Serbinë apo qytetarëve të saj” (“Gladna vojska i policija ne mogu da brane Srbiju, ni njene građane.“) Sipas tij, policia e përfshirë në protestat kërcënuar pushime nga puna, por ata nuk janë të frikësuar.

Kjo është protesta e katërt e Sindikatave ushtarake të Serbisë dhe Sindikatës së Policisë së Serbisë, ndërsa shoqatat e veteranëve të mblidhen për herë të parë, duke deklaruar se ajo nuk është një tubim kundër.

 

 

SHPËRNDAJE