Preshevë, 11 shkurt  -Mediet e shkruara dhe ato elektronike në Serbi, sjellin në mënyrë spektakulare “dëshmitë” e reja rreth rastit Haradinaj, nga patologu, iu cli vepronte ne kohene Miloshecvicxit m,e grade gjeneral maoj  Zoran Stakoviq, sot kryetar i Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë dhe ish drejtor i spitalit ushtarak në Beograd i cili nisi karrieren e tij në Pejë. Agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” nga Haga ka mesuar se këto “deshmi ” te Stankvcit nga Boegrdai ju jane derguar edhe Hagës (ICTY) por  ish-kryeministirt kosovar este liruar dy here si i pafajshme nga kjo gjykate nderkombëtare e OKB-së për ish-Jugosllavinë.
Gjeneral-major Stankovic, që nisi karrierën e tij në Pejë e po e mbaron ne Preshevë “plote dëshmi” i hedh qysh tash ne shesh kunder Haradinajt?!
Dr. Stakovic, deklaron për mediet se në mënyrë intensive përcjell ngjarjet, që po zhvillohen rreth Haradinajt, çfarë dokumentacioni është dërguar institucioneve ndërkombëtare, posaçërisht Tribunalit të Hagës dhe se si sipas tij na qenka joserioze, që ai, nuk është përgjigjur për asgjë! (” Stankvic bio jedan od najuglednijih forenzičara i patologa u Srbiji, a od 1995. godine radio je kao stručnjak Ujedinjenih nacija. U nekoliko slučajeva je svedočio pre Haškim tribunalom.“)

“Ne këtu shohim se ka një numër të madh të njerëzve, të cilët flasin për krimet e tij. Unë nuk e kam parë askënd nga organet tona zyrtare të flas në Francë. Në Francë, ata është dashur t’i tregojnë të gjitha krimet, të cilat ai i ka kryer në Kosovë”, ka thënë Stankoviq.

Ai, tregoi fotografinë e një nëne dhe vajzës së saj, të cilat ishin qytetarë lojalë të Serbisë, të cilat janë likuiduar në mënyrën më monstruoze në Suharekë, vajza më parë ishte përdhunuar.

“Është paksa qesharake se si dikush del dhe thotë, të formojmë një komision për të mbledhur prova. Përfaqësuesit e Agjencisë Informative të Sigurimit, kanë sjellë mbi 200 regjistratorë me provat për krimet në Kosovë”, shprehet Stankovic.

Ky zyrtar i lartë i Serbisë, megjithatë, nuk pret shumë nga drejtësia franceze, duke dhënë vlerësimin e tij, se Hardinaj, do të lirohet më dy mars, njoftojnë  mediet serbe.

Shefi i trupit koordinues gjeneral Zoran Stankovic nuk ka problem vetëm me homologune tij shiptar nga Kosova gjeneral Haradinaj, por edhe me shqiptaret e Lugines se Preshvës te cileve ju rpine qe 17 vite edhe spe ldiertet e preshces e konsidporjne ate si “persona non grata”

Ne nje interviste te fundit per agjencine e lajmeve “Presheva jonë” ish-deputeti dhe lideri i PVD-së Riza Halimi kihste pohuar se “Jo më në krye të Trupit Koordinues ish-ushataraku Zoran Stankovic”

“Bisedimet që kemi pasur me presidentin Tomislav Nikoliq dhe kryeministrin Aleksandar Vuçiq, kemi shprehur shqetësimet mbi sitautën draamtike të shqipatre etnik në Lginëne Preshevës e cila dite e sa po vie o degradohet si ne asperktin péoltik ashut edhe ne atë ekonomik. Qverisë së re serbe i kemi dhënë sygjerim konkret se në krye të Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë nuk mund t ejetë më Zoran Stankovic”, ka thënë Halimi

SHPËRNDAJE