Preshevë, -26 vite më parë me 1 dhe 2 mars të vitit 1992 kur ne Kosove zihej poltika e perghatitjem lufta, edhe Lugina e Preshve snuk rrinte “gafil” ajo kishte organizimin politik. Pos aktivistëve tjerë në këtë organizim të veprimtarisë kombëtare nuk mungoi kontributi i prof. Ibrahim Kadriut, si Kryetari Kuvendit të Referendumit, Ibrahim Kadriu, shkruan agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Pasi harruan Referendumin e 1992, Presheva, 10-vjetorin e pamvaresise se Kosovës e priti me flamur te Serbisë

Me anashkalimin e Referendumit, liderët e Preshevës tradhtuan popullin dhe shkelën mbi gjakun e deshmorëve të UCPMB-së, ka deklaruar për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” sociologu i njohur nga Lugina prof. Ibrahim Kadriu, njeriu numer dhe arkitekt i Referendumit te 1-2 marsit 1992 i cili ishte edhe kryetar i këtij procesi historik. Sipas prefesor Kadriut ne Presheve nuk ka ldier serioz, por misterioz, kolltukgjinj dhe e manipuluar. Keta lidere te cilet Luginen e Preshves ne Boegrad e qujane “Serbi Jugore” (“Juzna Srbija”) e në Prishtine “Kosova Lindore” merre me mend pasi harruan Referendumin e viti 1992, Presheva, 10-vjetorin e pamvaresise se Kosovës e priti me flamur te Serbisë?! Per mje shume mund te ndiqni videon poshte  ku ne nje interviste ekskluzive per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” flet sociologu i njohur preshevar prof. Ibrahim Kadriu, Kryetari Kuvendit të Referendumit.

 

SHPËRNDAJE