jovathaciicPreshevë, 2 tetor  -Ministri i Brendshëm i Republikës së Kosovës, ka thënë se janë marrë të gjitha masat qe komandanti i stacionit të Policisë së Kosovës në jug të Mitrovicës, Nehat Thaçi, të lihet i lirë.

Ne kete drejtim me “masa” jane angazhuar edhe oficere apo ambsador si po i thone dikush-dikush nga Kosovës ne Beograd.  Por cilat jane këto masa apo “pazare” per lirimin e shefit te policise ne Mitrvovicë?

 

Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga burimet e saja ka mesuar se Thaci mund te lirohet, por jo edhe aq lehte pa  kushtezime  te Beogradit qofte me ndrrim te te burgosurve apo uhstzime tjera memotive politike, ndryshe ata nuk do ta kishin arrestuar.  Themi keshtu sepse Serbia nuk eshte e “gjymert” sikur Kosova që liroi shume te dyshuar ekriminele serbe,  sikur rasti i fundit i gjeneralit Milovan Bojovic apo lirimi dy “gazetarëve ” spiun te KGB-së.

 

Do perkujtuar se ky Bojovic në kohën e luftës në Kosovë kishte përgjegjësi komanduese dhe ka udhëhequr forcat ushtarake serbe në kryerjen e krimeve kundër civilëve në rajonin e Llapit, ku u vranë 499 shqiptarë.

Sipas agjencise se lajmeve “Presheva jon¨ Prishtina-Beogradi  iskur me kodin  e diplomat po vazhdon tahs negociata apo thene me meire “biznesin poltikk” me te burgosuriot  Thaci i cli ndosah mund te kembeht me nodnje t eburgosur ne Kosovë. Nga te njejat burime eshte mesuar se lrimi i Thacit eshtë duke u negociuar me lirimin e  Jovanovicit apop me thmelimin e Asociacionin e Komunave Serbe?!

Lideri i Iniciativës Qytetare serbe, Oliver Ivanoviq, i dënuar me 9 vjet burg për krime lufte ndaj shqiptarëve, ka thënë se serbët e Kosovës duhet të fillojnë ta formojnë Asociacionin e Komunave Serbe qe do te siguronte autonomi, me te drejte shkeputje nga Kosova, pasi sipas tij, shqikptaret do të zbuten vetëm kur ta kuptojnë se Asociacioni do të formohet me apo pa to.

 

 

SHPËRNDAJE