mill11Nga  Milazim Krasniqi

Sot, trojet shqiptare si kurrë më parë nuk kanë patur gazeta, portale, televizione nga më të ndryshmet. Të gjitha këtyre po t’u heqësh titujt gazetave apo logot televizioneve, të gjitha kronikat janë njëlloj, të gjitha lajmet janë njëlloj, merr nga njëra bart tek tjetra duke e mbuluar progamacionin me artikuj jo autorial, por duke marrë nga gazetat, portalet tjera.

Nuk është e tëra vetëm tek vjedhja e lajmit, por është edhe pushteti që ato kanë sot, ngase shumë nga to janë bërë edhe biznese të fuqishme edhe politikisht të forta. Ato sot janë bërë shantazhiste, ballinat e tyre janë me plotë gjuhë urrejtëse, thirrje për dhunë, të cilat edhe e kanë thyer etiken morale thjesht janë bërë degjeneruese.

Ndonëse dikur ka mundur të ketë patur media dhe gazetari cilësore, sot është e kundërta, më shumë gazetari bombastike, apo sensacionale, se sa një lajm cilësor që do ta informonin qytetarin mirë dhe drejtë.

Sot, media po luan rolin edhe të gjykatësit, të prokurorit, policit etj., duke i informuar të akuzuarit para se ai ta merr njoftimin nga gjykatësi, prokurori, polici etj.

Për të kuptuar me shumë rolin që kanë mediat dhe se kujt i shërbejnë ato dhe se a kemi sot media cilësore, tesheshi.com bisedoi me profesorin e gazetarisë dhe njohësin e mediave z. Milazim Krasniqi.

SHPËRNDAJE