Preshevë, 13 janar  -Arrestimi i ish-kyreminstrit te Kosovës Ramush Haradinaj dhe izolimi i tij ne France tashmë nuk eshte nje problem as i shqiptareve e as i Franves, por nje ceshtje boterore. Per arrestimin e tij ka pasur reagime nga SHBA-të, Bruseli, Gjeneva, nga OKB, nga NATO e  Interpoli. Sot edhe nga Moska zyrtare, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Ruska Gazete (RG): Haradinaj agjent i perendimit dhe bashkepunëtor i SHBA-ve 

“Kosova nuk mund të jetë për të mësuar..” ka thëne sot persidenti rus Vladimit Putin.  Vladimir Putin i është përgjigjur deklaratës së Ramush Haradinaj, qe sipas mediave ruse “nuk ka vend për serbët në Kosovë..”,  transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Lidhur me këte president rus Putin ka kritikuar ashper  Haradinaj për cka pohuar se “nuk mund të ketë vend për njerëzit në Kosovë, qe i perkasin vedit te tyre. Kosova eshte Serbi dhe Ramush Haradinaj eshte qyter i Serbisë.. ”

Ndryshe gazeta me e madhe ruse ne Moske Ruska Gazete (RG)  ka dalur sot me nje shkrim ne faqene   pare  me titull: Çfarë fshihet pas arrestimit të politikanit te madh shqiptar  Ramush Haradinaj ? (“Что стоит за арестом албанского политика и боевика Рамуша Харадиная” ?)

 

“Arrestimi i ish-komandantit të fushës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) dhe ish buzë kryeministri Ramush Haradinaj të panjohur në Francë ka shkaktuar rritjen e tensioneve etnike në Ballkan. Ky kosniderohet hero  kombëtare dhe luftëtar i lirisë, kurse disa e akzuzojne si  një kriminel lufte. Hradiaj, një agjent i Perëndimit dhe mekanizm i saj efektiv në bomabrdime te Serbise dhe  kapitullimine  saj.” (“..третьи агентом Запада и его действенным механизмом в деле реализации развала Югославии.“) ka shkruar sot kjo agzete ruse, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Do theksura se qe nag arerstimi haradinjt nga Fracna ruset dhe emdiat e Moskes ldierin hardianje quajne here si agjent te NATO-s e e here sio agjent te perendimit, bashkepuntor i SHBA-ve.

SHPËRNDAJE