Ne pritjen solemne (koktej) organizuar sot në Prishtinë nga presidenti shqiptar Bujar Nishnai,  nga Lugina  e Preshevës mori pjesë Galip Beqiri nga KKSH, Ragmi Mustafa (kryetar i Preshevës), kurse përfaqësues nga Bujanoci ishin Jonuz Musliu (LPD) dhe Shaip Kamberi (PVD) Bujanoc, kurse nga mediumet ishte agjencia „Presheva jonë“.

 

Prishtinë, 30 gusht

Kushtrim MALIQI

/Nga i dërguari ynë/

Në orët e mbrëmjes presidenti shqiptar Bujar Nishani ka shtrtuar darkë në hotelin „Diamond“ për drejtuesit e shteti të Kosovës, nga spektri politik dhe ushtarak ndërkobmëtarët  dhe liderët shqiptare jashtë trojeve etnike. Në ektë Pritje solmene mori pjesë pos presidntes së Kosovës znj.Jahjaga edhe lider dhe qeveritarë nga Republika e Kosovës, njofton agjencia infrtomative „Presheva Jonë“.

 

Ne pritjen solemne (koktej) nga Lugina  e Preshevës mori pjesë Galip Beqiri nga KKSH, Ragmi Mustafa (kryetar i Preshevës), kurse përfaqësues nga Bujanoci ishin Jonuz Musliu (LPD) dhe Shaip kamberi (PVD) Bujanoc,  nga mediumet ishte agjencia „Presheva jonë“. Presidneti Nishani gjtihë liderët e Luginës së Preshevës ka përshëndetur një nga një…

 

 

Në fakt, nesër Presidenti i Republikës, Bujar Nishani, në ditën e dytë të qëndrimit në Kosovë, do të takojë zyratrisht një delegacion te  lartë prej dhjetë anëtarësh, përfaqësues këta nga Lugina e Preshevës. shqiptarëve i kresuar nga kryetari i KKSH-së z.Galip Beqiri. Kabineti i kryetarit të KKSH ka dërguar ftesa për takimin me presidentin shqiptar z.Nishani si Riza  Halimit, deputet,  dhe dy kryetarëve të komunave, të Presheves dhe kryetarit të  Bujanocit (Ragmi Mustafa dhe Nagim Arifi) pastaj z. Fehmi Beja, nenkryetar i Kuvendit Komunal të Medevegjës, Jonuz Musliu nga LPD  pastaj  liderë partiakë e të tjerë si Rami Zylfiu,  Belgzim Kamberi etj..Kryetari i KKSH-së z. Beqiri rreth këtij takimi i ka deklaruar agjencisë informative “Presheva Jonë” se “ftesat  për takimin me presidentin shqiptar ju janë dërguar të gjithëve, ku deri më tash më shumë se gjysma e kanë konfirmuar ardhjen. Takimi i liderëve të Luginës së Preshevës mbahet neser në orën  08:30 në hotelin “Diamond” në Prishtinë. Temë e biseimeve me presidnetin shqiptar do të jetë situata aktuale në Luginën e Preshevës dhe perpsktiva e shqiptareve jashte Shqipërisë dhe Kosovës..”. Sidoqftë, prezentimi dhe përfa¨qeismi i Luginë së preshvës në pritjen e sontme me presdientin shqiptarë u tregua se Bujar Nishani bashkoi liderët e Kosovës Lindore…bashkimi ky i cili dhasht zoti vazhdon edhe për të ardhmen dhe rposperitetin e  Luginës së Preshevës.

SHPËRNDAJE