Një grup i shqiptarëve nga Kosova, të cilat ishin vjedhur në pyjet serbe në fshatrat përbri zonës kufitare në Merdare që shpie kah Kurshumlia kanë gjuajtur me kallashnikov në xhandarmërisë, kane deklaruar sot autoritetet serbe, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Preshevë, 30 gusht

Incidenti që ndodhi dje pasdite askush nuk është  plagosur dhe gupi i armtosur presj disa të rinjësh ikën nëpër vijën kufitare administrative me Podujevës. Në vendin e ngjarjes kanë dalur policia lokale serbe, që sipas tyre paskan gjetur teknikë për prerje të drunjve, sharrë dhe sopata, njofton Tanjug.

“Vertme dje jane prerë  ilegalisht mbi 200 trupa pemë”, ka thënë drejtori i pyjeve “Toplica”  Mihovilovic. Kohët e fundit “shqiptarët e Kosovës gjithnjë e më të armatosur në keto zona, dhe banorët nga frika po ëjnë kujdestari natën  në fshatrat  përgjatë vijës administrative me Kosovën dhe Serbisë” bien gjatë natës njoftojnë burimet e njejta.

SHPËRNDAJE