Pas je vizite ne Prishtine dhe Tirane dhe pas takimit me presidentin shqiptar Ilir Meten  njeriu numer nje i Kantonit te Gjenevës Eric Leyvraz , njeheresh kryetar i Keshllit te Larte (parlamentit)  ne Gjenevë me rastin e dites nderkomberaree te gazetarëve ka pritur  publicistin dhe gazetarin tone ne organizatat nderkombetare dhe DFAE ne Gjeneve Nefail Maliqin, njofton agjenca e lajmeve “Presheva Jonë”.

Liria e shtypit, roli i mediave ne avancimin proceseve demokratike, itegrimeve si dhe luften kunder krimit te organizuar, bashke me situaten ne  Kosovën  e pasluftes, roli i Zvicres ne rajon, integrimi i shqiptareve ne Gjenevë dhe token helevtike ihsin temat me te cioat kane bisediar sot njeriu numer nje i Kantonit te Gjeneves Eric Leyvraz me publicisti dhe agzeatrin tone te njohur ne Gjeneve z.Maliqin. Ky i fundit ka falenderuar presdintin Leyvraz per rolin dhe kujdesin e Gjenevës dhe Zvicres ndaj shqiptareve ne rajon dhe ne Zvicer.

Gazetari yne i cili vepron qe me shume se dy decine ne organizatat nderkombetare ne Gjeneve ka falenderuar qeverine e kantolane te Gjevës dhe Konfederaten helvetike bashke me popullin zviceran per rolin e tyre ne Kosove dhe Shqiperi si dhe agazhimin e saj ne aspektin humanitar, strehimin e mijera reugjateve para dhe gjate luftes ne Kosovë.

Ndryshe presidenti i Kantonit te Gjeneves Eric Leyvraz ne fund ka vleresuar lart rolin dhe kontributin e publicistit tone, i cili permes qindra shkrimeve dhe  intervista me autoritet e shtetit te Zvicres  percolli mesazhe te autoritv e helvetike duke marrur si shembull Zvicren se si funskionon demkracia, tolerancen dhe shteti juridik, shkrime keto ne favor te paqes, stabilitetit dhe frymes se bashkepunmit dhe bashkejeteses te te gjithe popujve ne ballkan. Per gjitha keto mund te lexoni ne intervisten ekskluzive me z.Leyvraz gjate diteve te ardhshme

SHPËRNDAJE