(picture alliance /dpa /Britta Pedersen)

 

Kancelarja Merkel dhe Presidenti i Kosovës, Thaçi, në pritjen në kancelarinë federale në Berlin Thaçi. Kancelarja Merkel ka pranuar përparimin e Kosovës në ndërtimin e strukturave demokratike, nkfotn agencia  elajemeve “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave gjermane.

Megjithatë, dhjetë vjet pas pavarësisë nga Serbia, ka ende shumë për të bërë në rrugën për t’u bërë anëtare e Bashkimit Evropian, tha ajo në një takim me presidentin Thaçi në Berlin. Në veçanti, Merkel e quajti luftën kundër korrupsionit, krimit të organizuar dhe papunësisë së lartë, si dhe përpjekjet për më shumë sundim të ligjit.

SHPËRNDAJE