Pershevë, 9 maj  -Sekretari shtetëror në Ministrinë e ekonomisë, Dragan Stevanovic sot në Preshevë bashku me presidentin e asaj komune Shqiprim Arifin vune gurin e themelit për ndërtimin e infrastrukturë të plotë në zonën industriale në Preshevë, prjket ky i parapre qe disa vite, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Stevanoviç: Gjitha projektet ne Presheve  jane pjesë e politikës se qeverisë serbe për t’u marrur seriozisht jugun e vendit

Projekti ne fjlae ka nje vlerë 28.8 milion dinarë në partneritet të financuara nga Ministria e Ekonomisë dhe komuna e Preshevës, nga të cilat Ministria do te ejt epjesemarrese me 14.22 milion din.

Stevanovic tha se në vitin 2016 përfundoi një projekt të përbashkët të ndërtimit të instalimeve të infrastrukturës në zonën industriale, me vlerë 12.5 milion dinarë, sot zyrtarisht shënoi vazhdimin e investimeve të partneritetit në zonën në Preshevë.

“Në këtë zonë do të sigurojë infrastruktura bazë do të çojë në ujë, optikë, energji elektrike, Preshevë, pas përfundimit të këtij projekti, dhe të tjerët që ne kemi realizuar me pushtetin lokal, do të jetë tërheqës për investitorët,” tha Stevanoviç.

Ai shtoi se ai ishte personalisht krenar dhe që do të jetë përmes një prej programeve të Ministrisë së Ekonomisë, në Preshevë dhe bashkë-financojnë rindërtimin e shkollës fillore “Dituria” në këtë komunë. Vlera e këtij projekti është thuhet se 32 milionë, ndërkohë që Ministria e Ekonomisë do të marrin pjesë me më shumë se 13 milion, ndërsa pjesa tjetër do të financohet nga autoritetet lokale.

Stevanoviç shtoi se Ministria do të bashkëfinancojë dhe zhvillojë dokumentacionin teknik të projektit për stacionin e transferimit të mbeturinave të ngurta në vlerë prej 2.5 milion dinarë.

Të gjitha keto projekte, tha Stevanoviç, se jan pjesë e politikes e Qeverisë për tu marrë me jug te Serbisë (“Svi ti projekti su, ističe Stevanović, deo politike Vlade Srbije da se ozbiljno pozabavi jugom zemlje.”) tranmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Arifi: Një ditë gëzimi për Preshevën

Kryetari i Komunës së Preshevës Shqiperim Arifi ka falënderuar Qeverinë e Serbisë, Ministrisë së Ekonomisë dhe Sekretari i Shtetit Stevanovic, duke vënë në dukje se sot është dita e gëzimit që komuna, si projekti i ndërtimit të zonën industriale filloi 11 vjet më parë.

Arifi tha se zona industriale është një projekt për mirëqenien e qytetarëve dhe se kjo është rezultat i mirëkuptimit me qeverinë serbe në terren.

“Ne nuk mund të kritikoj asgjë, por ne duhet të jetë, dhe heronj të tilla për të lëvduar atë që është e mirë dhe ajo ndikon në jetën e qytetarëve tanë”, tha ai.

Stevanoviç dhe Arifi vizituan fabrikën e ngurta në Preshevë, e cila do të punësojë rreth 200 vetë nga komuna në vitin e ardhshëm.

 

SHPËRNDAJE