Citaku-Dacic-565x308

Dacic ne OKB flake për goje për serbet e Veriut, Çitaku asnjë fjale për Shqiptaret e Luginës?! Ato fjalë qe ja tha ajo Dacicit ne New York asgjë nuk ishte e re meqë liderët nga Presheva ne Beograd ja kishte dhenë disa here ministrit serb. Liderët nga Lugina: Turp për Çitakun me Dacicin ballë përballë 100 fjalë për ISIS-in e Veriun, asnjë për Preshevën.  Vlora Çitaku eshte ambasadoere e Thaqit. Ajo ka 37 jet ende ska  burre as  fëmijë.

 

Citaku, bukpermbysese. Hanger sille deri ne fyre dhe u largua ngaLugina pa asnje deklarate?!.. Zhbogar ja ktheu shpinden Vlores,  Vlora, ja ktheu shpinden Presheves ?!

citttPreshevë, 16 maj -Pas raportit te shefi i OKB-së Ban Ki-Moon i cili kritikon Beogradin dhe Prishtinën për ngadalësimin e zbatimit te marrëveshjeve te Brukselit sot ne New York në Këshillit të Sigurimit të OKB-së u mbajt seanca e radhës mbi aktivitetin e UNMIK-ut në Kosovë. Hënger sille deri ne fytyre dhe u largua nga Lugina pa asnjë deklarate?!.. Zhbogar ja ktheu shpinën Vlorës, Vlora, ja ktheu shpinën Preshevës ?! Ministri i jashtëm serb Ivica Daçiç tha se “Beogradi është i angazhuar për dialog konstruktiv me Prishtinën dhe zbatimin e marrëveshjeve të arritura deri më tani, por se Prishtina nuk është pruduzela masat e nevojshme në këtë fushë, sidomos kur bëhet fjalë për Komunitetin e komunave serbe.” Dacic në vazhdim te sesion të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për Kosovën tha se “Serbia jashtë Kosovës dhe Metohisë, dhe sot ka më shumë se 200.000 persona të zhvendosur brenda vendit, si pasojë e përndjekjes dhe kërcënimeve u detyruan të largohen nga Kosova. Kthimi i qëndrueshëm arrihet vetëm 1.9 për qind e tyre…” Vlora Çitaku erdhi e shkoi nga Presheva pa asnjë there ne këmbë e garantuar nga shërbimet sekrete serbe. Kur ajo u prit mire ne Beograd dhe kishte shëtitur natën ne kafenetë e kryeqytetit serb, pak kujt i kishte shkuar mendja se vizita e sajne ne Presheve ,Serbi do te ishte problematike. Kjo ishte e treta deputete e PDK qe hyri ne Serbi lirshëm si ne Drenice. Pas hëngër sillen deri n’fyte, para se te largohej nga Presheva ( 4 nëntor 2013) ajo tha «Nuk jeni vetëm.. » dhe ne Nju Jork përballë Dacici u pa qarte se janë te vet apo jo shqiptaret e Luginës. Dhe sot e asaj dite edhe Presheva edhe Vlora mbeten vetë?! Si e harroi Zhbogari Vlorën edhe kjo e harroi Preshevën, thuaj se ne paskemi faj ?!.. Është ky reciprocitet apo reciprocitet: “Unë flasë për serbet e Kosovës, e ti mos fol për shqiptaret në Serbi” ?!

 

Ështe ky reciprocitet apo dereprocitet: “Une flasë për serbet e Kosoves, e ti mos fol per shqiptaret në Serbi” ?!  

Derisa ministri serb Dacic ne OKB flakë për goje për serbet e Veriut, Vlora Çitaku asnjë fjale nuk e tha për Shqiptaret e Luginës (?!) thuajse atje është gjithçka normale edhe pse Brukseli dhe komuniteti ndërkombëtar e anës se shqiptaret e këtyre viseve janë popullata me e diskriminuar ne Evropë! Madje Çitaku ja përkujtoi botes deklaratat e Nikoliqit për akuzat e tillë lidhur me ISIS ne Kosove edhe pse nuk ishte ajo teme?! “Si mund të themi që po i normalizojmë marrëdhëniet kur presidenti serb e krahason Kosovën me ISIS-in” ka t

 

hënë Çitaku, në vend se e dërguara e Thacit te merrej me diskriminimin e shqiptareve ne Luginën e Preshevës e cila edhe vet ishte dëshmuar kur ishte herën e fundit ne Beograd, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jone”. Lidhur me diskutimin e Çitakut, liderët nga Lugina përmes “Presheva jone” kane thënë sot Turp për Çitakun, me Dacicin ballë përballë qe i foli 100 fjalë për ISIS-in e Veriun, asnjë për Preshevën, haram i qofte ajo sille qe ja dhamë n’Preshevë..” Se mos ju është ndaluar Kosovës apo Çitakut te flasin për shqiptaret e Luginës ne seancat e KS, për ‘Presheva jone’ zyrtaret e OKB-se janë përgjigjur se ‘jo, jo assesi organizata jone nuk i këshillon po dikton folësit ne OKB qe vijnë nga Prishtina apo Beogradi se çfarë te flasin, apo te flasin ketë apo atë. Ata janë te lire. Sikur Dacic qe flet për te drejtat e njeriut ne Kosovë edhe Çitaku mund te flasë për shqiptaret ne Serbi. Se pse ajo nuk flet, mund ta pyetni atë vetë personalisht..”. Çudi, për çfarë reciprociteti flet Prishtina ?! me Serbinë. Atëherë, shtrohet pyetja a është ky reciprocitet “unë flasë për serbet e Kosovës, e ti mos fol për shqiptaret në Serbi” ?!

 

Kjo heshtje e pakuptimte e Prishtine për shqiptaret e Luginës jemi te bindur dhe sigurisht nuk vjen nga SHBA-te kur dihet se diplomacia amerikane është militante te drejtave te njeriut dhe lufton diskriminimin e popujve ne botë, ka shkruar ne fund “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE