???????????????????????????????Preshevë, 16 maj  -Në qytetin e Preshevës me 14 maj- është shënuar dita e dëshmorëve të Ushtrise Clirimtare te Preshvës, Medvegjës dhe Bujanocit  (UÇPMB) përmes nje ser manifestimesh e aktivitetesh të larmishme kulturore e sportive ne emsine  qindra pejsdemarresve nga keto treva, qe deshmoret e UCPMB-së edhe bashkuan lidret e Preshevës, njofton agjencia  e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Keshtu,  në shtëpinë e kulturës në Preshevë është mbajtur akademi përkujtimore të organizuar nga OVL e UÇPMB-së.  Kurse, dje në fshatin Rahovicë është mbajtur nje manifestim i madh me moton “Dëshmorët e Kombit- Rahovicë 2016”  ne shenje rrespekti  duke përkujtuar  hreronje e Kosoves Lindore.

 

Dëshmorët e UÇPMB-së bashkuan ldieret e Preshevës…

deshshcccpManifestimi nisi me nje minute heshtje për deshmore te kombit nga Kosova Lindore. Munir Rexhepi nga OVL foli për rolin e luftës së  lavdishme dhe kontirbutin e komandatve dhe ish-lufetarve të te UÇPMB-së dhe përmendi nje nga një dëshmorët e rënë për lri te cilet edhe sot na mungon.   Fehmi Shaqir me pastaj foli me gjtae pe rorlin e UCPMB-së gajte luftes deri tash, sipa st eclit maneti duhet quar ne vend  luftareve tane te cilat rane pe rliri dhe synime i lane ne gjysem te rrugës..  Njajshem foli edhe Vehbi Rexhepi kyrear i BL te fshatit Rahovice.

 

 

Plaku i dëshmorit të UCPMB-së qe perloti Presheven pasi puthi flamurin dhe nderoi heroin kombëtar Adem Jasharin ne Rahovicë

flamusadolouSadik Ramadani, nje perfaqesue i deshmoreve ishte ai q eperoli te pranishmit pasie puthi dhe  e pershndet me flamuirn kuqe zi dhe heroin toene kombëtar Adem Jashrin ne balle te ketij manifestimi tha se: Mire se keni ardhur ketu komandant Adem Jasahri, mire s en akeni ardhur ketu ushtare te UCPMB-së, deshmore të kombit. Lavdi ! KJo ditre este e amdhe, kjo dite ka domthnjen e vete sepse eshet e shrkuar me gjake te bijve tane, amenti e te cileve nuk duhet duhet vetme perkujtuar por edhe realiuzuar te cilet e neisen paar 16 vitesh..”, transemton  agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Ne kete pervjetor , ne ditet e “Dëshmorët e Kombit- Rahovicë 2016”  ishin edhe pridereit e deshmoreve si Sejdiu Fejzullhau (Gosponica), Arifi Arifi (Miratoca)  etj..
Në këte manifestim pos bashkeluftarve  te deshmoreve muaren pjese dhe familjare dhe lider thujase nga gjitha partive të mëdha politike që veprojne ne Preshevë. Se verte deshmoret bashkuan lideret dje ne fshtin Rahovice u pa se ta u pershëndeten njëri me tjetrin dhe ishin ulur bashkarisht ne rendin e pare si Shqiperim Arifi (APN) Ardita Sinani (PVD) Ragmi Mustafa (PDSH), perfaqesues te OVL-së se UCPMB-së  si dhe perfaqesues tjere te fshtit dhe roganizave joqeveritare bashke me drejtues te ekipeve te futobollit dhe te shoqërive kultur artistike.

 

Për ta berë edhe me madheshtore  kete maniefstim per dnere te deshmorev te UCPMB-së u zhvilluan nje ser aktivtesh kultuore e sportive, pefshire ketu edhe finalja në futboll të vogël mes ekipit KF-Miratoca dhe KF-Likova, ku kesaj ardhe doli fituese e kipi vendas KF-Miratoca, trenri i se ciles  eshte Bilall Memishi.desh4

???????????????????????????????desh1???????????????????????????????

SHPËRNDAJE