vucccPreshevë, 16 maj  -Siq njoftuan mediat para ca ditesh se “Ceda Jovanovic ka shprehur deshire  t’i bashkohet qeverise se ardhshme te Serbise ne krye me Vucicin..” duket se ishin vetem fjale dhe deklarata. Se paku keshtu e thote vete lideri i LDP Ceda Jovanovic. Aiu ka thnen se “Radulovic gënjyer dhe theu ligjin. Unë as qe mendoj për te hy ne Qeveri me  Vucicin dhe mos te majn ymeze ne ekte rejitm..” Prandaj te tjeret s ka nevoje me fol ne emrin tim..”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Ceda, Vucicit: Shoki, mos mbaj “ymyz” se vi me ty n’qeveri. Presheva, mbetet me “ymyz”

Ceda pë kyremnistritn serb  ka thënë se “Vucic nuk eshte churchil,  por as fere jo..” (“Vučić nije Čerčil, ali nije ni firer“) Agjencia e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar nga burimet dplomatike se Ceda nuk e  ka ndemrend te hyje ne qeverine e ardhshme pa e njour Kosoven si shtet dhe anetrsimine  saj ne OKB. Njëkohesisht edhe te heq dore nga diskriminim i shqiptareve entik ne Luginen e Preshevës, nese Serbia pretendon te behet nje dite anetare e BE-së  (“Čedomir Jovanović traži da Srbija prizna Kosovo i pomogne da ono postane članica UN“). Te njetjen gjë duhet kushtezuar edhe Presheva, nese kan ndemrend te hyjne ne qveri e Vicicit, ose se paku për nje staus me te avancuar te Lugines se Presheves nese jo per momeentin Bashkim me Kosovën.

 

“Radulovic do të duhet të marrin përgjegjësi. Ai gënjeu se kemi pasur asgjë të bëjë me refuzimin e listave të saj në KRZ që ka dhënë pesë minuta para afatit, në shkelje të ligjeve me dokumentacion të pakompletuar..”thotë lideir i LDP Çedomir Jovanoviç

I pyetur nese nëse ka prtednime te hyjne ne Qeverine  e ardhshme të Serbisë ai n evazhdim ka phuar se “Unë, sigurisht jam duke folur me dikë i cili mori 50 për qind të votave, shumë kjo  serioz në lidhje me atë që secili prej nesh ka nevojë për të bërë në kontekstin e punës që ai bën. Ne ndryshojnë në lidhje me te ardhmen e  Serbisë..”

 

Kryetari i Partisë Liberale Demokratike (LDP), Çedomir Jovanoviq ka thënë se ai nuk e ka dnermens t’i  ofrohet kryeministrin Aleksandar Vuçiq, për të qenë pjesë e qeverisë së re, por do të flas me të, nëse ai është i ftuar për konsultime.

 

Ai beson se detyra e tij është që të forcojë orientimin evropian të Serbisë për të konkretizuar një politikë të re rajonale dhe për të gjetur një përgjigje për një keqkuptim kroate dhe serbe. Jovanovic beson se gjërat e para duhet të bëni qeveria e re, nëse do të lirë shoqërinë e frikës, për të demokratizuar mediat dhe të tregojë Evropës se Serbia është serioze, shtet modern që të zgjidhin problemet e tyre.

 

“Unë nuk e njoh atë njeri (Radulloviç). Prandaj do të duhet të marrin përgjegjësi. Ai gënjeu se kemi pasur asgjë të bëjë me refuzimin e listave të saj në KRZ që ka dhënë pesë minuta para afatit, në shkelje të ligjeve me dokumentacion jo të plotë. Pse nuk ke rënë në shtrat me mua kur është shtrirë për veten e tij? I pari thotë se ai jeton jashtë kursimet e tij, dhe kur ju të raportojë në Anti-Korrupsion për gjendjen e tij financiare tregon se nuk ka kursime – tha Jovanoviq.

Ndryshe, deri nje lider serb nuk deshiron dhe imalergoeht  Qeverise së Vucicit, Presheva vazhdfon t’i odrohet. Ështe koha për të qenë pjesë e koalicionit qeverisës (““) eshte ky titulli i gazetes serbe Danas nga intervista me deputetin e ri nga radhet e PVD-së.

PVD e Vuçiq te gatshëm për të ndihmuar zgjerimin dhe thellimin e bashkëpunimit në mes të Beogradit dhe Preshevës. “Partia për Veprim Demokratik është i interesuar për t’u bërë pjesë e të ardhmen e koalicionit qeverisës. Nëse Aleksandar Vucic, lider i Partisë Përparimtare Serbe vendos të na ftojnë..” ka thene Fatmir Hasani, i vetmi deputet i Partisë për Veprim Demokratike në parlamentin e ardhshëm të Serbisë.

 

SHPËRNDAJE