Samir Maliqi, Çun Lajçi i Kosovës Lindore nga Presheva (siq njihet ne Luginë)  nxenes i vitit te II-8 ka mahnitur te pranishmit ne sallë me recitimin e tij fenomenal te poezise “O  i Mbuluar”. Recitimi i shkelqyeshem i Samir Maliqit u vlerësua larte nga arsimitaret si dhe nga publiku të cilit ju dhanë douartroktije te  gjata  frenetike.

 

Preshevë, 2 mars  -Me arstin e 56 vjetorit të Gjimanzit “Skedfnerebu” ne Presheve eshte organzuar njue mbrermej sepcila ne sallen e Shtëpise së Kultures “Abdullah Krashnica”

Pra se te filloj kremtimi 56-vjetori të Gjimnazit “Skenderebu” ne Presheve ju dha nje minut eheshtje ne shenje rrespekti pe rkontirbutin e ytre ne aresim gjithe atyre arsimtareve qe sonte nuk jane sot e mesin e kolegeve dhe nexeve ne Preshevë.

 

Samiri ma i miri… i riu nga Presheva ka mahnitur te pranishmit ne sallë me recitalin e poezisë “O  i Mbuluar”

Te pranishmit ne selle rreth 700 veta qe ishin tubuar me rastin e këtij pervjetori kryesisht nxenës, profesor dhe qyetare i ka pershëndetur drejtori i “Gjimnazit Skenderbeu” Naderr Sadiku. Dtejtori i kesaj shkolle para pjesëmarresve, veteranëve te arsimit  i dha nje retrospektive historikut dhe rolit te ketij gjimnazi nga dyert e te cilit dolen qindra breza, sot kuadro te profileve te ndryshme te cilet po i kontribojne shoqerise sonë, arsimit, zhillimit, ekonomise dhe kultures sonë.

 

Abdurrahman Zylfiut mirënjohje e merituar për kontributin e tij me shume se dy decenie ne gjimnazin “Skenderbeu” në Preshevë 

Drejtori Sadiku ka nenvizuar se Presheva mburret sot se  nga dyert e ketij gjimanazi kan dalur shume kuadro prefsionale sot akademikë në Lugine apo Kosovë por edhe gazetare me renome nderkombëtare që po i kontribuojnë proceseve demokratike si dhe sensibilizimit te ceshtjes se Lugines se Presheves dhe asaj mbare shqiptare. Nadërr Sadiku foli edhe per sfidat e gjimnazit Skenderebu qe pretendimet per nderrimin e emrit te  gjimanzit  “Skenderbeu” deri tek problemet tjera perballe regjimeve, sidomos rreth gjuhes shqipe,  kujtojme distancimet deri tek mungesa e teksteve shkollore. Ne fund drejtori Sadiku ka falenderuar per këtë përvjetor te gjimanzit Skenderbeu stafin e tij per organizimin e jubileut te shkollës, veteranet e arsimit sidomos pensionistet!

 

Gjimanzi “Skederbeu” para 56 vitesh e nisi me shoten dhe sot po feston me Shoten.. 

Kete manifestim me madhështor i e bene edhe prezentimi i nxëneseve te shkolles me recitime dhe kenge sikur  Shiponja dhe Ardita. Kurse Samir Maliqi, Çun Lajçi i Kosovës Lindore nga Presheva (siq njihet ne Lugine)  nxenes i vitit te II-8 (me kujdestare Arianita Dalipi)  ka mahnitur te pranishmit ne sallë me recitimin e tij fenomenal te poezisë “O  i Mbuluar” nga autori Fatmir Muja. Recitimi i shkelqyeshem i Samir Maliqit u vlerësua larte nga arsimitaret si dhe nga publiku të cilit ju dhanë duartroktije te  gjata  frenetike.

Valltaret e shkolles po ashtu e bene atmosfren impozante ne sallë te cilet luajten vallen e Tirones dhe Shotën. Në fund drejtori i shkollës ndau shperblime atyre qe i kontribuan shkolles dhe arsimit shqip. E njëri nder ta ishe edhe Abdurrahman Zylfiu te cilit ju nda mirënjohje punimi artsitk, piktuara e “Skenderbeut” për kontributin e tij prej me shume se dy deceniesh me ditar dhe ne rkye te  gjimnazit të Preshevës. Po ashtu nje mirenjohe te tille mori edhe Rafer Murtezi, drejtor disa vjecar i ketij gjimnazi dhe të tjerë.. Po ashtu ne mesin e te shperblyerve pati edhe arsimitar, veterane  e nxenës te me suekses të shkelqyeshëm.

SHPËRNDAJE