Podgoricë, 3 mars  -Ka ndodhur dje nje vrasje ne Ulcin, ku nje malazez me emrin Savo Djuricic (29) ka vrare njerin nga kater vëllezërit e familjes Likaj shqi pitare nga Kosova. Kjo tragjedi ka tronditur shqiptare te Malit të Zi dher të Kosovës, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Mesohet nga burimet e policse se maliazasi Savo Gjurisiç (29) nga Ulqini ka pranuar dje në fshatin Pinjes ka vrarë me të shtëna e një armë Becë Likaj (53) nga Kosova, shkruan e përditshmja.

 

Siç është raportuar nga mediat e Podgoricës, pas vrasjes, malazezi Savo ishte duke ikur në drejtim të ish-hotelit “Galeb”, ku ai e hodhi armën, por pas 20 minutashai u arrestua nga polcia, transmeton agejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

I vëllai i varsesit Sava, Marko ka konfirmuar se është kryer krimi nga vëllai i tij dhe se familja është tronditur nga situata në të cilën ata e gjejnë veten.

“Askush nuk e di saktësisht se çfarë ka ndodhur. Të gjitha këto janë spekulime dhe histori nga rruga. Por, më e keqe se kjo nuk mund të jetë. Ai e shkatërroi vetveten dhe neve ” – tha Marko Djurishic

Per kete masaker  është njoftuar prokurorin publik në Zyrën Lartë Publik Prokurorisë në Podgoricë, të cilën ai e kualifikuar si vepër penale “vrasje e rëndë” dhe policia ka nisur një hetim.

Trupi i vdekur Likaj u transferua në Departamentin e Patologjisë Ligjore në Qendrën Klinike në Podgoricë për obduksion. I dyshuari Djurisic eshet arerstuar dhe po mabhet ne burg, për shkak të dyshimit të arsyeshëm se ka kryer vrasjen.

Sipas informatave jozyrtare,  tani familja Djurisic kanë frikë nga një gjakmarrje eventuale nga tre vëllezërit e viktimës, duke njohur shqiptaret mire, kur ata nuk ja falin gjakun shqiptarit e leje më sllavit, kanë folur qyteret okular. Kjo tragjedi ka prekur me shume shqiptarët e Kosovës ne kohen kur flitet për demarkacionin me fiqnjine e tyre malazez.

SHPËRNDAJE