Related imagePreshevë, 31 gusht -Me  ruajtjen e trafiku në kalimet kufitare në Serbi është jane rritur sidomosdoe edhe kolonat e gjata te veturave sidomos nga Maqedonia ne piken kuiftare ne Preshevë për makinat e pasagjerëve janë duke poritur rreth 3-4 ore.

Sipas të dhënave të fundit të Policisë Kufitare, situata është e ngjashme në Gradina kufitar me Bullgarinë, ku vonesat në Gradina rreth 4 ore, derisa kalimet Horgos dhe Batrovci eshte rritur trafikun në dalje dhe hyrje jajne kolonat e gjata deri ne 5-6 kilometra, njfoton agjencia e lajmeve “Presheva Jobnë” nga vendi i ngjarjes

Trafiku në kalimet kufitare, për të investuar në Serbi është rritur nga Maqedonia dhe mbajtja kalimit Preshevës për makinat e pasagjerëve janë rreth një orë, njoftoi sot Shoqata e Auto-Moto e Serbisë.

Sipas informacioneve të fundit të marra nga “Rrugët e Serbisë”, duke e mbajtur stacionet e pagesave janë jo më shumë se pesë minuta, përveç në stacionin e pagesave Sirig, në drejtim të Suboticës, ku automjetet janë mbajtur për rreth 30 minuta.

Pjesëmarrësit në trafik informohen rregullisht për mbajtjet e mundshme në stacionet e pagesave nëpërmjet portaleve të vendosura në autostrada.

Nga “Rrugët e Serbisë” Sektori për mbledhjen e pagesave, tërheqës për shoferët që nuk e përdorin tingëllim elektronike për të përgatitur shumën e saktë të taksës për të përshpejtuar procesin e mbledhjes.

SHPËRNDAJE