irePreshevë, 30 maj  -Si çdo vit tjetër edhe sivjet, në  vbendolndejn e dy intelktualëve dhe vperitareve te shquar te ceshzjes sone kombetare akademik Idriz Ajetit dhe Jim Xhema ne fshatin Tupallë të Medvegjes do te organizohet maifestimi tradicional “Takimet e vendlindjes”, njofton agjencia e lajemeve “Presheva jonë”

 

Medvegja sot ka feste. Nikoqire e manifestimit tradicional “Takimet e vendlindjes. Pret mysafire nga Tirana, Prishtina dhe Shkupi

AIPTEK

Ky manifestim tani më tradicional mbahet çdo vit dhe organizohet nën patronatin e Komunës së Medvegjes, kurse manifestimi begatohet me programe të shumta kulturo-artistike dhe aktivitete të ndryshme sportive, e si zakonisht nikoqir i gjith kësaj ngjarje është Shkolla Fillore “Zenel Hajdini” në Tupallë.

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se neser priten te tubohem mbi 1000 shqiptar bashke me autoritet komunale dhe personalitete nga qendrat e vendeve fqinje, ne këte manifestim tradicional ne Medvegje per te cilet eshte pergatitur nje program i pasur kultur e sportiv, te shoqeruar me muzike.

Sikur se viteve të kaluara edhe sivjet pritet që në “Takimet e vendlindjes” të marin pjesë shumë medvegjas të cilët u detyruan ti braktisin trojet e tyre shekullore, por që asnjëher nuk mungojnë në vendlindjen e tyre për 1 maj. Organizatorët e këti manifestimi kanë njofturta agvjencine e lajemeve “Presheva jonë” se pritet ardhja e shumë mysafirëve nga Lugina e Preshevës, Shqiperia, Kosova e Maqedonia si dhe nga diaspora.

SHPËRNDAJE