Prolonohet i vendimi për Kosovën përdhtor. Sipas Sepp Joseph Blater, president i FIFA-s ky prolongim do të jetë në favor të futbollit kosovarë. Mirupafshim më 14 dhjetor në Tokio
Drejtpërsëdrejti nga Selia e FIFA-s Nga i dërguar special i agjencisë në Cyrih

Zyrtarët e FIFA-s kanë njoftuar sot agjencinë infrtomastive “Presheva jonë”, e cila po ndjke pumimet,  se ky vendim sërish do tër shtyhet për arsyera që psoedon prwesdisdneiti FIFA-s. Madje, z. Blater sot eshte shprehurt se  ky prolongim i vendimit për Kosovën është në favor të futbollit kosovarë


Cyrih, 28 shtator

Ndër shumë tema në rendin e ditës, diskutimet do të fokusohen në raportin e Komitetit Organizativ të FIFA Kupës Botërore Brazil – 2014. lidhzr me konfrencën dy  ditore të komiteti Ekzekutiv të FIFA-s u mbajt sot edh enjë konfenrecnë shtypi. me  presidentin FIFA-s z.Joseph Blater dhe ekretarin e saj  të përgjithshëm Jérôme Valcke.

 

Sepp Joseph Blater, president i FIFA-s: Prolongim i vendimit për Kosovën është në favor të futbollit kosovarë. Mirupafshim më 14 dhjetor në Tokio.
Dje dhe sot, siq kemi njoftuar  FIFA ka zhvilluar punimet e rregullta të asmablesë së saj ndërsa sot në rend dite është pritur që të jetë edhe çështja e Kosovës, mirëpo me insistimin e kryetarit të FIFA-s, Sep Blater, vendimi u shty për muajin dhjetor.

Siq kemi njoftuar në punimet e djeshme dhe sotme nga sesioni i komitetit ekzekutiv të FIFA-s në Zurich ishte në program të dsikutohej edhe ftubolli kosovarë, për cka pritej vendim nga kyrerët e FIFA-s pas dhënies së ditës jeshile të KKF-së për të luajtur ndeshje miqësore ndërkombëtare. Por, zyrtarët e FIFA-s kanë njoftuar sot agjencinë informative “Persheva jonë”, se ky vendim sërish do tër shtyhet për arsyera që posedon presidenti FIFA-s. Madje z. Blater sot eshte shprehurt se  ky prolongim i vendimit për Kosovën është në fabro të futbollit kosovarë.

SHPËRNDAJE