treniinnfPreshevë, 9 dhjetor  -Kompania e trenave ne Serbi ka njoftuar sot se nga e dielja e ardhshme (11 dhjetor) nis zbatimi i programit të ri hdurodhjir me ionja te reja nga Presheva drejt qendrave te ballkanit dhe vendeve perendimore.

 

Serbia me trena te Zvicres  “Stadler”

Pasagjerët nga Lugina e Preshevës dhe  Serbia do të jetë në gjendje për të udhëtuar me trenat e ri dhe te shpejte drejt  në Austrise, pastaj per Gjermai apo ne Zvicer, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”. Udhetaret po ashtu me këta trena kane rastin te odhëtojne edhe ne qendr atjera te ballkanit si në: Hungari, Slloveni, Kroaci, Greqi, Maqedoni, Mall të  Zi.  Serbia sot shërbehet edhe me trena të Zvicres  “Stadler” udhëtimi konfofrt, me nje shpejtesi prej 160 km/h, sa mshel e qel syte nga Presheva mund te jesh per 12 ore ne Austri e pastaj ne Zvicer, apo Gjermani

 

Ky lajm eshte mirëpritur nga qyteret e Lugines se Preshevës sidomos mergimtaret me të cilet disa agjenci udhtimi kane abuzuar dhe fituar “bajagi” te cilet deri tash kane paguar nje  biletë nga 700 e 800 euro apo edhe 1200 euro (kush qysh, kujt ka mujt me t’ja fut)  kurse tash e tutje me tren me cmie tejhte te uleta, qe sta merr mendja, vetem 70 apo 100 euro ?

SHPËRNDAJE