serbbrGratë serbe nga Beogradi sot n’mes të Kosovës flasin për “pajtim” e askush nuk kerkoi falje per krimet serbe as dhunimin e 20 mije vajzave shqiptare?!

 

Prishtinë, 9 dhjetor  -Gratë nga Beogradi dhe Prishtina sot jane tubuar në një konferencë ne kyrewqytetin  kosvare për biseduar për “pajtimin” Ato ishin nikoqire të Blerta Delia-Kodra (PDK). Dhe per cudi askush nga kosovaret nuk folen asn je gjlaë me koleget e tyre serbe për dhumet e 20 mije femrave shqiptare nga vëllezerërit dhe prindërit e tyre militare e paramilitar gjate luftes në Kosovë ?! Si mud  te flitet për “pajtim” nëse deputetet serbe nuk kërkuan sot flaje ne Prishtineper krimet serbe, masakrat, gjeonocidin dhe perdhunimet serb e  ne Kosovë, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” qe ndoqi perseafërmi. takimin.

 

Pas burrave, tash edhe gratë serbe nga Beogradi pushtojne Kosovën me vizita

srrzbi

Konferenca dy-ditore me moton “Gratë promovojnë dialogun dhe pajtimin” me pastimin e dputeve kosovare u organizuar nga Misioni i OSBE-së u mbajt në Prishtinë. Kjo konference mblodhi  ratë e politikës, shoqërive civile dhe media që janë anëtarë të Iniciativës “na djekni neve” nga Beogradi dhe Prishtina.
Gjatë konferencës, anëtarët e panelit prezantoi vizionin e saj për dialog, e cila ka për qëllim ndërtimin e besimit dhe nxitjen e pajtimit duke ofruar një forum për debat dhe veprim të përbashkët për çështjet e interesit të përbashkët në lidhje me rolin e gruas në shoqëri si në sfidat e tyre për të hyrë në procesin e vendim-marrjes.

“Kur u takuam për herë të parë 2012. Ne ishim dyshues për njëri-tjetrin dhe nuk e di se çfarë të presin,” tha Blerta Delia-Kodra depuetete PDK-së se Hashim Thacit dhe Kadri Veselit  një deputet në parlamentin e Kosovës e cila i uroi mirserdhje depueteve serbe nga Boegrdai ne Kosovë ne t ecili  shtet edhe pas 16 vje tlufte ende nuk dihet fati i mbi 1500 shiptareve te zhdukur?!.

Gordana Comic, anëtar i Kuvendit të Serbisë theksoi se forca e kësaj nisme është që të sjellë së bashku në të njëjtën tavolinë gratë me ndikim në politikë, por edhe nga shoqëria civile, medias dhe akademikë. “Në këtë mënyrë, dialogu ka fituar në ndikimit politik dhe në të njëjtën kohë ka mbetur i qëndrueshëm në një debat të nxehtë politike”, vlerësoi Comic.

Konferenca është organizuar nga dy grupe nga periudha e shkollës së Mitrovicës në të cilën deri më tani janë përfshirë qindra të rinj shqiptarë të Kosovës dhe serbëve të Kosovës në veri të Kosovës.serbbccdd

SHPËRNDAJE