uiitttkosoosGjenevë/ITU, 9 dhjetor  -“Serbia i ka dërguar letër Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikimit (ITU), nëpërmjet së cilës ka bërë të ditur se aprovon dhënien e prefiksit telefonik +383 për Kosovën..” ketë lajm e kane dhene disa portale ne Kosovë, por zyrtaret e ITU ne Gjeneve ku e ka edhe seline e saj, nga kjo organizate botërore, per gjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ne Zvicër kane pohuar se nuk kan marrur kurrëfere letre nga Serbia lidhur me kodin e Kosoves, siq thuhet.

 

ITU në Gjenevë thotë se nuk ka marrë letër nga Serbia

“Kush eshte Serbia qe neve të na meson se kujt t’i japim e kujt jo kode?! Atribuimi i kodeve vendeve te botes ka rregullat e veta dhe  eshte nën kompetencat e ITU dhe jo e tjeter kujt.. Nëse Serbia i ka dhene ndonje Kosoves, ata mund ta bëjne këtë… Ne fund të fundit kemi sygjeruar Prishtinen edhe më heret se Kosova mund te shfrytëzojë, të marrë kodin nga vendet fqinje nga Serbia ose nga Shqipëria, kod ky i cili do te jete temporer deri sa Kosova te bëhet nje dite anetar e OKB së ” kane thëne zyrtaret e Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikimit në Gjenevë

 

Katër javë më parë, Kosova dhe Serbia patën arritur marrëveshje për kodin telefonik për Kosovën, me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.

 

Dimitry Leger:  ITU nuk jep kod për Kosoven me 15 dhjetor !

“ITU do t’ia kalokojë Kosovës kodin telefonik 383 më datën 15 dhjetor 2016..” , pati njoftuar Edita Tahiri.  Por zyrtaret e ITU ne Gjenevë  nuk kane “haber” me këte cfare flet Prishtina ?!  Lidhur me kete  shefi për komunikim me mediat në selinë e UIT-së në Gjenevë, Dimitry Leger ka dejklaruar sot për agjencin e lajmeve  “Presheva jonë” se

“Kodi 383 së pari nuk di ku dhe si e kanë gjetur?! S’di ndoshta mund të jetë i Serbisë apo i Shqipërisë, pyeti ata në Prishtinë ata mund ta dijnë, por një gjë çfarë di unë mund t’ju konfirmoj se Unioni i Telekomunikacionit Ndërkombëtar nuk do të atribojë kurrfarë kodi me numër 383 për Kosovën me 15 dhjtro. UIT për momentin nuk është i involvuar për kodin e telefonisë në Bruksel. Pra, kjo çështje që mbetet të rregullohet mes Prishtinës dhe Beogradit dhe se UIT s’ka të bëjë asgjë aty…” ka thënë  ne fund Dimitry Leger nga UIT-së në Gjenevë.

SHPËRNDAJE