mekkaaaPreshevë, 2 tetor  -Këshilli Drejtues i Ministrave, i kryesuar nga princi Muhammad Bin Nai, ka theksuar se kushdo që do të aplikojë për herë të dytë për të përfunduar haxhin do të duhet të paguajnë 2.000 rialë (470 euro) për çdo vizitë. Eshtë ky  lajmi qe sot pasdka zbulurta disaportla ekosvare apo islamofobe duke vazhdura propaganden e tyre. Madje, keti media qenkan bere “merak”  se “njejta shumë do t’u ngarkohet edhe njerëzve që duan të bëjnë umren, në qytetin e shenjtë të Mekës..”  Rreth kesaj  besimtaret nga lugina kane pohuar “Ihaaa punë e madhe valla se po gritet cmimi i vizave, ato per cdo 5-6 vjet jane rritur…”

Presheva: Neve lufta s’ka mundur të na frikësoj e penguar me shkue ne Meke e leje ma propaganda e disa portaleve

“Arabia Saudite nesër do të shtrenjtojë vizat për besimtarët që do të vizitojnë vendin për të kryer haxhin…” kur vllezirti tane ne Kosovë po na vejne viza apo mergimtarëve qe kane ndihmuar luften . lire deri ne clirmim , deri ne pamavaresi te Kosovës, pune e amdhe spe Arabia po i hypka vizat. Vizita ne meke, shkuara ne haxh nuk ka cmim..Fundja sendet me me vlere kane edhe cmimin e vetë., cka per haxhin s’ka cmim…” i kane deklaruar sot disa imamë dhe haxhinje e stundetn te medreses agjencise së lajmeve “Presheva jonë”

 

Sipas ketyre bashkebiseduesve “shteti ka punet e veta e na bëjme pune tone, kryejme obligimin tone, ashtu keshtu Meka, Haxhi s’ka cmim, le ta bojne sa te duan ato far viza nëse eshte lajm i vertetë. Punë e madhe valla ne se po rritkan 30 apo 70 euro ?!.. Aq ta i pijmë duhan ne javë. Bon mos me pi nja nje javë. Dihet se lufte ka pasur per here gjthanej ne vendet arabe, sikur edhe ne Serbi, po neve lufta s na ka frikësu, e as ska mund te na pengoj me shkue n’Meke e leje ma propaganda e disa portaleve?!”

 

 

 

SHPËRNDAJE