shipjaa11Bujanoc, 1 tetor  -Ne panairin e bagetive u mbajtur organizuar sot ne fshatin Levosojë afër Bujanocit prezentuan bagëti me  race simmentale, ku konkurruan mbi 80 persona, kryesisht serbe, por ja shqiptari nga Bujanoci ishte me i miri Nexhmedin Idrizi i cili edhe e zuri vendin e parë.

Pronari i më të mirë në mesin e 80 blegtërëve Nexhmedin Idrizi nga Bilaci i Bujanocit i cli zuri  vendin e apre mori shprblimin prej  30.000 din (300 euro)

kambeeNga kjo gare Shaip Kamberi ne fund per agjencin e lajmeve “Presheva Jonë” deklaroi se “fiotorja e Nexhmedin Idrizi  deshmon qarte jo vetem per aftësine dhe  kujdesin e blekotorev tane ndaj kafsheve por edhe zotesin pet te mbijetuar i pammvarur nga askush..”

Ky panair tradicional  u ndoq nga Shaip Kamberi, kryetar i komunes se Bujanocit, pastaj anëtarët e Komisionit për Bujqësi, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave kryesuar nga Marjan Ristiçeviç, kryetari i Trupit Koordinues për Lugne e Preshevës Dr. Zoran Stankovicit.

Autoritetet e Bujaocit pas shaplljes se mirënjohjeve dhe shperbliemeve thane thane se shtetiu ka deshtuar ne “Serbine Jugore” ku per shkak papunesise se madhe  popullata ju eshte rrekur bujqësis dhe blekrotise prej se ciles 70 për qind e popullsisë mbesin gjalle nga kjo.

Në komunën e Bujanocit 478 familje kan e fituar një kusht për subvencione për krerë të regjistruara të bagëtisë, nga të cilat ka 1,666 sosh

SHPËRNDAJE