Disa mediat kosvare t enjohuras islamofobe dje dhe peardje ishin marrur me dofare skica qe dukeshin spekulative gjoja per dhuimet e turqve fmrat shiptare” para 500 viteve, duket se u ndaln pas nje reagimi te agjencise se lajemeve “Presheva jonë”. Kosova spol mund te gjeje desmi e skcia për vrasjet e e pasluftes ne Kosovë apo krimeve serbe ne Kosovë, e qiditrisht paska gjete “deshmi” te dhunmeve turke para 500 vjeteve ?!, por kjo u pa se ishte tjeshte nje propagande duke i meshuar fese islame ne menyre indirekte, permes “trqve”

Nesje i kthemi halleve tona. Pse thone, mos t’ raft nje e keqe, me i harru tjerat. Portalet kosovare pas 500 viteve i kthehen te sotmes flasin per perdhunimet serbe. Dëshmi tronditëse, pamje se si ushtaret serbë dhunuan femrat shqiptare FOTO +18

Deputetja  Flora Brovina sot ka paraqitur një fotografi që sipas saj dëshmon dhunimin e një gruaje 35 vjeçare nga ushtarët serbë gjatë luftës në Kosovë.

Dhunimi sipas saj ka ndodhur në sy të familjes.

“Rasti në fjalë është një fotografi që është gjetur në aparatin e një ushtari serb që dëshmon aktin, mënyrën se si i kanë dhunuar gratë. Kjo është vetëm njëra nga mënyrat kur i kanë detyruar familjarët që ta shohin aktin e dhunës seksuale. Shumë raste kemi kur ato janë mbledhur shumë në numër dhe sistematikisht janë dhunuar nga ushtarët serb”, tha ajo.

Ajo nuk ka dhënë detaje se në cilin vemd ka ndodhur ky rast pasi sipas saj duhet ruajtur privatësia. “Gruaja është 50 vjeçare kur ka ndodhur ka qenë 35 vjeçare. Tani është zgjuar vetëdijësimi institucional që për këto viktima të ngriten aktakuza. Serbia është fajtorja”, tha ajo.

Image
SHPËRNDAJE