Preshevë, 7 prill  -Pas portaleve kosovare te cilat dolën me tituj “bombastik” se Haradinaj po kërkon “luftë” (Daut Haradinaj kërcënon me luftë nëse Ramushi ekstradohet në Serbi)  edhe pse ai ne ket inetrviste kundershton nje variant te tillë, të luftes e cila mund te ndodhe, siq u shpreh ai,  vetëm nese imponohet nga serbët. Kete e ka shpjeguar edhe agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” përmes shkirmit te saj te titulluar “Kur gazetari “nxehet” ma shumë se Haradinaj, ku  gazetari aty flet me shume  për lufte, se bashkebiseduesi, cka  deputeti i AAK-së u shpreh qarte se ishte kundër luftës?! “Prilli, muaji i Ramushit në Kosovë!” u shpreh z.Haradinaj.

Përkunder se gazetari ja permend 4 here luftën z.Haradinajt duke e pyetur “se a mendoni se jeni per lufte nese nuk e lirojne Ramushin”?!..ky i fundit per tja beri qejfin edhe ai ju pergjigj duke qeshur me “Ok, mos po thuani ju..cka pas 27 prilli nes e nuk lirohet Ramushin Kosova do te ballafqohen me tema serioze”

Pyetetjet dhe tendcat  e gazetarit shifen qarte qe perpiqej ta fuste “llugava” deputin e AAK-së Daut Hardainajn  ne kohen kur ish-kyremnsirit kosvar ne France kur si ka pasur pune tme mire, cka pritet lirmi i tij me 27 prill. Dhe ne baze t epyetjeve te gazezarit dëheje se intzervsita ishte e porositur ne rpag ne senace finale te 27 prillit ne Colmar, për ta bërë Hardinajn një “Nikolic” te Kosovës, gjoja po  “kërkon luftë” ?! i cili ne këte emision te këtij portali kosovar u tregua i amtru dhe disa here u shpreh qartë, duke  refuzuar luften, duke thene se “Kosova nuk eshte e gatshme për lufte..” !”

Mediat serbe kanë vendosur në ballinat e tyre deklaratat e deputetit të AAK-së, duke theksuar pjesën se Kosova mund të mbetet pa serbë, nëse ekstradohet Ramushi.

“Në Kosovë nuk do të ketë asnjë serbë në qoftë se Ramush Haradinaj ekstradohet nga Franca në Serbi”, kështu e paraqet deklaratën e Daut Haradinajt B92 e Serbisë.

Theks të veçantë deklaratës së tij për largimin e mundshëm të serbëve nga Kosova, i ka dhënë edhe Blici serb.

“Deputeti i Kuvendit të Kosovës i cili është edhe vëllaui i deputetit të AAK-së, Ramush Haradinaj ka thënë se në Kosovë nuk do të mbetet asnjë serb nëse Ramushi ekstradohet në Serbi”, shkruan kjo medie.

Ky lajm nuk i ka ikur as Telegrafit të Serbisë, i cili shkruan se deputeti i AAK-së, ka kërcënuar me luftë nëse i ekstradohet vëllau në shtetin serb.

Senaca e radhës për rastin Haradinaj do të mbahet më 27 prill në Gjykatën e Colmarit në Francë.

SHPËRNDAJE