Serbi nga Çikago ka përjetuar tronditjen të madhe në per “Bozhic” (Krishtlindje). Ai kish mendu se eshte ne Shumadi e jo ne Amerikë. Ky serb kishte per “bozic” kishte provuar te pres nje derr dhe ta pjeke ne park n midis Cikagos. Ne ato moment ku ai nis ta pres dhe kishte pergatitur zjarmin nga pas i erdhi  paprtimas nje police nga pas te cletr ju drejtua me fjalët: Ti zotni ktu s’është Serbi, nuk mund te preni as pjekni derrin ku t’ju teket juve!, shkruna gajencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave amerikane.

Per rastin ne fjalë kane shkruar edhe mediat serbe “Serbët në Amerikë dhe përveç dhjetëra mijëra kilometra larg nga vendi i origjinës nuk mund të heqë dorë nga zakonet e tyre, pa marrë parasysh sa mjedisi i ri ishte e çuditshme. ..”

Policia amerikane ka shpjeguar se nga keta derra po shkaktohen zhurme gjate prerjes, erera , qymer e papasterti e madhe neper garazha, tarrasa apo ne parqe. Dhe basdhke me to probleme po shkatojne edhe te dehurit me brtrima e kercnime duke prishur rendin publik me kete dite feste te ortodokseve.

“Çfarë po bën? Mund të piqni në park? Ku e keni blerë derrin? Çfarë lloj rasti ju pjekni ketu? Zotni edini n je gje se këtu nuk jeni ne Serbi, nuk mund te preni as pjekni derrin ku t’ju teket juve!, keut tek ne kja rreguzlla,..pra sihin keto vetem disa pyetje te polices amerikane drejtuar serbit ne amerike qe kishte menduar se eshte ne Shumadi te Serbisë?!

 

SHPËRNDAJE