heleleeeBernë, 7 shkurt  -Zyra e Policisë Federale (FEDPOL) po monitoron nga afer aktivtette e organizatës “Helfen in NOT”. Kjo shqoate  është e dyshuar për kryerjen e aktiviteteve xhihadiste, njofton agewjncia elajemeve “Presheva jonë” duke u referuar nje raporti te FEDPOL-it ne Berne.
Më konkretsiht , sipas ketij njftomi zviceranët të cilët dëshirojnë për të mbështetur “Helfen in NOT” mund ta bëjnë këtë shue thjeshtë duke paguar kontributet e tyre në llogari PostFinance. Në Facebook, organizata gjermane, e cila ka një degë zvicerane në Frick (AG), nxjerr në pah veprimet e saj të shumta në Kosovë dhe Siri. Lidhur me ekte sot jane marrru edhe gazezat zvceeane. keshut sipas “NZZ Sonntag”, është e paqartë se kush është me të vërtetë prapa këtij institucioni, transmeton “Presheva jonë”

 

Në Gjermani, “Helfen në Jo” u përball me shumë kritika, sidomos për shkak se shoqata ka ftuar predikuesve diskutueshme islamikë në gala te saj  bamirësie. Dyshohet edhe nga organizata për të ndihmuar për të rekrutuar të rinj muslimanë të bashkohet me radhët e grupit të Shtetit Islamik në Siri. Vetë-ndihmë e punës gjithashtu kanë lidhje të ngushta me shumë salafistëve në Gjermani.

Zyra Federale e Policisë (fedpol) konfirmon vëzhgojnë nga afër shoqatën. “Vëmendja jonë është përqendruar në organizimin, në rrjedhën e hetimeve ndaj individëve të izoluar të dyshuar për lidhje me xhihadin,” tha zëdhënësja e Catherine Maret. Nga ana tjeter, nga PostFinance, askush nuk dëshiron të komentojë mbi rastin.

 

“Ne nuk mund të zbulojë asgjë në lidhje me marrëdhëniet tona të biznesit për shkak të sekretit bankar,” tha zëdhënësi Johannes Mori.

Në qoftë se rreziku i një marrëdhënie me një klient nuk është mbrojtshëm, atëherë ne kemi të drejtë të zgjidhë marrëdhënie biznesi me klientin në fjalë,” ka shtuar ai megjithatë. Ai po ashut nuk dëshiron megjithatë për të komentuar mbi akuzat se kanë marrë pjesë në rekrutimin e luftëtarëve të ardhshëm të IE dhe mban lidhje me organizata xhihadiste.

SHPËRNDAJE